Meteoroloji Genel Müdürlüğü hafta sonuna kadar bahar yağmurları uyarısı verdi. Önümüzdeki 10 gün boyunca Türkiye'nin neredeyse tamamının yağış sisteminin etkisi altına alacağını belirten Meteoroloji, kısa süreli, yerel, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların taşkınlara neden olabileceğine dikkat çekti. Uzmanlar sel riski konusunda da uyardı ve ekledi: "Yıldırım düşmesi vakaları da can alabilir, aman dikkat!"

"AĞAÇ ALTINA SIĞINMAYIN"

Gök gürültülü sağanak yağış beraberinde şimşek ve yıldırımı da getirecek. Bu nedenle yıldırım çekebilecek ağaç dibi gibi yerlere sığınmamak gerekiyor.

Son değerlendirmelere göre cuma günü Akdeniz kıyıları dışında, yurdun tamamında yağış bekleniyor. Yağışlar genellikle sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olacak. Bu yağışların yurdumuzun kuzeydoğusu, Marmara, Kuzey ve İç Ege, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz'de etkili olması öngörülüyor. Cumartesi İstanbul'da gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Pazar günü ise İstanbul'da yağış yok. Pazar günü yağışların yurdun kuzey ve doğu bölgelerinde etkili olmaya devam edeceği, Karadeniz, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz'in dış kesimleri, İç Anadolu ile Doğu Anadolu bölgesinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış olacağı tahmin ediliyor. Bu yağışlı hava kütlesi 10 gün boyunca Türkiye'yi etkisi altına alacak.