Aydın'da bu yıl 3.sü düzenlenen Aydın Valiliği Yağlı Güreşleri renkli geçti. Türkiye"nin değişik kulüplerinden güreşlere katılan 120 pehlivana arena dar geldi. Kıran kıran geçen güreşlerde dereceye girenler madalya ile ödüllendirildi.
Aydın Valiliği öncülüğünde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Konuklu Köyü Muhtarlığı tarafından organize edilen güreşler Konuklu Köyü Vali Mustafa Malay Arenası"nda yapıldı. Güreşlere Aydın Valisi Mustafa Malay, Vali Yardımcısı Alp Arslanargun, Belediye Başkanı İlhami Ortekin, Aydın Genç İşadamları Derneği yöneticileri, daire müdürleri, siyasi partilerin il başkanları ve binlerce güreş sever izledi.
Aydın yöresinin kulüpsüz pehlivanları için özel kategori düzenlenen güreşlerde, İzmir, Antalya, Denizli, Isparta ve ülkenin dört bir yanından gelen pehlivanlar Kırkpınar güreşleri öncesi adeta kozlarını paylaştılar. Saygı duruşu İstiklal Marşı ve duaların okunmasıyla başlayan güreşler Tozkoparan, Küçük Orta, Büyük Orta, Baş Altı ve Baş kategorilerinde gerçekleşti. Zaman zaman güreş arenasının dışına taşan yağlı pehlivanlar izleyenlerin heyecanlı anlar yaşamasına neden oldu.
Güreşler 4 yaşındaki Kafkas Kartalı lakaplı Şamil Serbest ile Dünya Şampiyonlarından Muharrem Demireğen"in 5 yaşındaki oğlu Tuğrahan Demireğen"in müsabakaları ile başladı. Akşam saatlerine kadar devam eden güreşlerde Aydın"ın Başçayır Köyü"ne bağlı Yaka Mahallesi"nde imamlık yapan Ramazan Akşit adeta ilgi odağı oldu. İmam olduğu için görev yaptığı köyde antrenman yapamayan köy imamı Ramazan Akşit, Birim amiri Müftü Hıdır Bayrak"ın da izlediği güreşlerde göz doldurdu. Pehlivan İmam Ramazan Akşit"iğ hem medeni cesaretinden hem de başarısından dolayı kutlayan Aydın Müftüsü Hıdır Bayrak, müftülük kıspet giyip peşrev çeken başarılı pehlivanı antrenman yapması için gerekli imkanın sağlayacaklarını söyledi.