Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü internet sitesinde yayınladığı açıklamada, Türkiye'nin Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı havanın etkisine girdiğini açıkladı. İşte Meteoroloji'nin açıklaması:

"Yağmur ve sağanak şeklinde görülecek olan yağışların, Marmara'nın batısı (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale ve Balıkesir), Ege ve Batı Akdeniz'de (Antalya, Isparta ve Burdur) kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak, rüzgar ise güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden orta kuvvette, akşam saatlerinde kadar Ege'de kuvvetli esecek.

Meteoroloji ayrıca, yağışların, Marmara'nın Batısı, Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiğini bildirdi. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) ile Doğu Anadolu bölgesindeki yüksek ve eğimli bölgelerde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı da uyarıda bulunan yetkililer, Doğu Anadolu'da da buzlanma ve don olayı beklendiğini belirttiler.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; bölgenin batısında (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale ve Balıkesir) kuvvetli olması bekleniyor.

Ege: Çok bulutlu, bölge geneli kuvvetli yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgarın; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden akşam saatlerine kadar kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı çok bulutlu, Batı Akdeniz ile akşam saatlerinden sonra Mersin ve Adana çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Batı Akdeniz'de (Antalya, Isparta, Burdur) kuvvetli olması bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzeybatısı (Eskişehir,Ankara) ile akşam saatlerinden sonra batı ve iç kesimleri (Ankara, Eskişehir, Konya, Kırıkkale, Çankırı, Kırşehir, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Karaman) aralıklı yağmurlu geçecek.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra batısı(Zonguldak, Bolu, Düzce) ile akşam saatlerinden sonra bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

Orta Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Güneyli rüzgarla birlikte artan hava sıcaklığının, kar kütlesini yumuşatması ve çığa elverişli hale getirmesinden dolayı, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Doğu Anadolu: Parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek. Güneyli rüzgarla birlikte artan hava sıcaklığının kar kütlesini yumuşatması ve çığa elverişli hale getirmesinden dolayı, yüksek ve eğimli bölgelerde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı bulutlu geçecek. "

HÜRRİYET