Sabah saatlerinden itibaren devam eden şiddetli yağmur ve akşam saatlerinde başlayan fırtına nedeniyle belediye çeşitli önlemler alırken, Kuşadası Liman Başkanlığı yat ve teknelerin denize açılmasına izin vermiyor.

Kuşadası Meteoroloji Müdürlüğü"nden alınan bilgiye göre, yağışların hafta sonuna kadar devam edecek. Yetkililer, sabah saatlerinden itibaren aralıklı olarak gerçekleşen yağmur sonucu metrekareye 28,5 kilogram yağın düştüğünü belirterek, yağışların devam edeceğini ve metrekareye düşen yağış miktarının da artacağını belirterek, vatandaşların tedbirli olmasını istediler.

Kuşadası"ndaki yağmur ve şiddetli fırtına nedeniyle Kuşadası Belediyesi Kriz Masası da çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Aşırı yağmur riskine karşı Kuşadası Belediyesi tarafından getirtilen İzmir Büyükşehir Belediyesi kanal açma aracı gün boyunca Kuşadası caddelerinde aralıksız çalışarak, tıkanan tüm kanalları açtı. Zamanında müdahale sonucu bir çok cadde ve sokaktaki su birikintileri anında temizlendi.

Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, belediye bünyesindeki kriz masasının tüm önlemleri aldığını belirterek, “Buna rağmen kısmi noktalarda küçük çaplı sorunlar yaşadık. Kuşadası olarak her yağmurda tayakkuz halinde çalışıyoruz. Geçmişteki yanlış planlamanın ve eksik altyapı çalışmalarının faturasının vatandaş tarafından ödenmemesi için tüm önlemleri alıyoruz. Sorun olan noktaları tespit edip, bu sıkıntıları ortadan kaldırmanın da planlarını yapıyoruz. Hem günlük önlemler alıyoruz, hem de geleceği yönelik planlamalar yapıyoruz. Kapsamlı çalışmalarla Kuşadası"nı bu yağmur kabusundan kurtaracağız” dedi.

Bu arada, yağmurla birlikte akşam saatlerinde etkili olmaya başlayan fırtına Kuşadası"ndaki deniz ulaşımında aksamalara yol açtı. Kuşadası Liman Başkanlığı, özellikle balıkçılara uyarıda bulunarak, tekneyle denize açılmaması istendi. Liman Başkanlığı, Setur Marina"daki yatların da çıkışına izin vermiyor./iha