Ege"de son günlerde etkili olan ve yer yer sel felaketlerine neden olan yağışlar, çiftçilerin bir bölümünü sevindirirken, bir bölümünü üzdü. Hasat dönemi olan pamuğa zarar veren yağışların, zeytine faydalı olduğu bildirildi.
Son dört günde metre kareye yaklaşık 140 kilogram yağmurun düştüğü Aydın"da yağışlar kimi yerde sel felaketlerine yol açarken, zeytin üreticisini sevindirdi. Hasat sezonuna giren zeytin üreticisinin yüzünü güldüren yağmurların zeytine olumlu katkı sağladığı öğrenildi. Yağan yağışların zeytin üreticisinin beklediği yağışlar olduğunu ifade eden Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, “Zeytin meyvesi yeşilden çıkıp siyaha döndüğü şu günlerde üreticinin tam yağmur beklediği dönemlerdir. Zeytin bu dönemde yanmaya başlar, yanmanın az olması için bu dönemde yağmurun olması zeytincinin işine gelir. Yağan yağmurlar bu bakımdan zeytin üreticisini mutlu etmiştir” dedi.
Yağan yağmurlardan memnun olan kesim olduğu gibi bu yağışlardan olumsuz etkilenen çiftçi kesimi de bulunuyor. Hasat döneminin devam ettiği pamuk üreticileri yağmurdan zarar gören kesimin başında geliyor. Yağmurla birlikte doluda yağan Çine bölgesinde ise tarlada bulunan sebzeler zarar gördü. Bu yıl Aydın"da 35 bin hektar alanda pamuk ekimi yapıldığını kaydeden Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, “Zeytincinin yüzünü güldüren yağmurlar ne yazık ki pamukçuyu üzmüştür. Çünkü bu yıl ki ürünün yaklaşık yüzde 60"ı hasat edilmesine rağmen halen tarlada ürünün yaklaşık yüzde 40"lık dilimi duruyor. Yağan yağışlarla tarlada bulunan pamuklar kalite açısından büyük zarar gördü” dedi.