Yunanistan'da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli yağış ve rüzgar birçok bölgede hayatı felç ederken, sel sularına kapılan bir kişinin kaybolduğu bildirildi.

Yunan basın-yayın organları, şiddetli rüzgarla birlikte yağan yağmur nedeniyle, içinde başkent Atina'nın da bulunduğu Attiki bölgesinde bazı yollar ulaşıma kapanırken, Elefsina ile İliyupolis'de bir hastane ile çok sayıda evin alt katlarını su bastığını duyurdu.

Yollarda oluşan sel suları nedeniyle Atina-Pire arasındaki Pireos yolunun iki taraflı olarak uzun süre ulaşıma kapandığı belirtildi.

Şiddetli yağmur ve fırtınanın Makedonya bölgesinde de ciddi sorunlar yarattığı belirtilen haberlerde, Selanik yakınlarındaki Thermes'de otomobiliyle sel sularına kapılan 22 yaşındaki oğlunu kurtarmaya çalışan 47 yaşında bir kişinin kaybolduğu bildirildi.

Yağmur nedeniyle şehirlerarası karayollarının birçok noktasında ulaşımın zorlukla sağlandığı belirtilirken, sis nedeniyle Selanik havaalanında gelen uçakların başka havaalanlarına yönlendirildiği, bazı uçuşların iptal edildiği kaydedildi.

Sivil Savunma Teşkilatı'ndan yapılan açıklamada ise, fırtına ve yağışların gece boyunca süreceği, yarından itibaren de hava sıcaklığında önemli düşüş kaydedilmesinin beklenildiği belirtildi.

A.A.