Germencik ilçesinde tarım işçilerini taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu 5 tarım işçisi yaralanırken; il merkezi ve ilçelerde çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre; Aydın"da akşam saatlerinde aniden başlayan sağanak yağışlar birlikte ilk kaza Germencik ilçesine bağlı Ortaklar Beldesi"nde meydana geldi. Gün boyu tarlada çalışan tarım işçilerini taşıyan Kıyas Güneş (38) yönetimindeki 09 FT 712 plakalı minibüs, Aydın-İzmir E-87 karayolunun Neşetiye köyü yakınlarındaki bölümüne geldiğinde yağışla birlikte kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak, yolun sağındaki şarampole devrildi. Kazada minibüste bulunan Şehmuz Demir (18), Songül Demirel (27), Sibel Demirel (22), Sabriye Tanrıverdi (18) ve Hamdiye Erdoğan (17) isimli tarım işçileri yaralandı.

Yaralılar kaza mahalline sevk edilen ambulanslar ile Aydın ve Germencik Devlet Hastanelerine sevk edilerek, tedavi altına alındılar. Tedavisi süren yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
Öte yandan; ilk kazanın meydana geldiği Neşetiye köyüne birkaç kilometre uzaklıkta bulunan İncirliova"ya bağlı Erbeyli köyü yakınlarında da kontrolden çıkan bir minibüs şarampole devrildi. Kazada ölen veya yaralanan olmazken, araçta önemli ölçüde maddi hasar meydana geldi.

AYDIN"DA ZİNCİRLEME KAZA

Yine yağışla birlikte Aydın-Muğla karayolu İzmir Otobanı girişinde de akşam saatlerinde bir zincirleme trafik kazası daha meydana geldi. Aydın"dan İzmir Otobanına girmeye çalışan Ahmet Çuhadar yönetimindeki 38 RL 345 plakalı otomobil yağışla birlikte kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak bariyere çarptı. Bu araca daha sonra İsa Etingu"nun kullandığı 09 KT 236 ve sürücüsü belirlenemeyen 34 EN 6644 plakalı iki araç daha çarptı. Can kaybının yaşanmadığı kazada, her 3 araçta da maddi hasar oluştu. Kaza sonrası otoyol yaklaşık yarım saat süreyle trafiğe kapalı kalırken; araçların çekici yardımıyla bölgeden uzaklaştırılmasının ardından trafik yeniden normal seyrine döndü. Kazalarla ilgili soruşturma devam ediyor./iha