Göven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Söke Ovası'ndaki pamuk tarlalarının sular altında kaldığını, yağışların devam etmesi halinde zararın daha da büyüyeceğini kaydetti. 
     Yağışın, pamukta rekolte ve kalite kaybına yol açacağına dikkat çeken Göven, şöyle konuştu: 
     ''Tarlalarımız diz boyu su içinde kaldı. Pamuk üreticisi perişan oldu. Son yağışlarla birlikte, üreticinin zararı yaklaşık 13 milyon lirayı buldu. Yağışlar pamukta kalite ve rekolte kaybına neden olacak. Şu anda pamuklar kozalarından sarktı. Eğer yağışlar devam ederse sarkan pamuklar yere düşecek. Yere düşen pamuğu makine toplayamaz. İşte bizi korkutan da bu.'' 
     
     -''Geç ekim geç hasadı getirdi ve zarar katlandı- 
     
     Göven, geçen yıl 25 Eylülde tam kapasite ile Söke Ovası'nda pamukların toplandığını, bu sene 6 Ekimde hasat çalışmalarının başladığını anlatarak, ''Hava şartları nedeniyle pamuk ekimi geç yapılmıştı. Hasat da doğal olarak 15 gün gecikti. Şu anda pamukların yüzde 90'ı açmış durumdaydı. Yağmur yağabilecek en kötü zamanda yağdı. Birçok üretici pamuk ekili arazisindeki suyu, iş makineleri ile boşaltmaya çalışıyor. Eğer yağışlar kesilirse tarlaya en az 10 gün sonra girilebilir. Söke Ovası'ndaki pamuk üreticisinin rahat bir nefes alabilmesi için ise en az 1 ay yağmur yağmaması gerekiyor'' dedi. 
     Pamuk toplama makinelerinin 100 dönüm arazideki pamuğu toplayabilmesi için ortalama 5 litre mazot yaktığını ifade eden Göven, yağmurdan sonra bu rakamın 8 litreye çıkacağını ve bunun da üretici açısından ayrı bir maliyet getirdiğini sözlerine ekledi.