Biri 11 diğeri ise 6 yaşında iki çocuğu, kayınpederi ve kayınvalidesi ile birlikte 19 aydır eşi Halil Yağcı"nın (43) yolunu gözlediklerini ifade eden acılı eş Derya Yağcı, eşinin kaybolduğu günden bu yana hiçbir ize rastlamadıklarını söyledi. Eşini bulabilmek için çeşitli yollara başvurduklarını hatta televizyon programlarına bile çıktıklarını belirten Yağcı, “Eşim psikolojik bir rahatsızlık olan "Bipolar Bozukluk" yaşayan bir hastaydı. Daha önce de evden ayrılırdı ama en fazla 1 hafta sonra geri gelirdi. Gittiği yeri de bize söylerdi. Tarihi yerleri ve yeşili severdi. Daha önce Antalya, Kuşadası gibi yerlere gitmişti. Şimdi ise özellikle böyle yerlerde araştırmamıza rağmen en ufak bir izine 19 aydır ulaşamadık” dedi.
Hiçbir şekilde kendisine ve çocuklarına şiddet uygulamadığını belirten Derya Yağcı; “Eşimle hiçbir geçimsizliğimiz yoktu. Beni ve çocuklarımızı çok severdi. Bizde onu çok severdik. Perişanız, sanki her an çıkıp gelecekmiş gibi bekliyoruz. Her sabah yataktan kalktığımızda bir umut diyerek gün boyunca eşimin yolunu gözlüyoruz” dedi.
Kendisinin de rahatsız olduğunu belirten baba Fethi Yağcı da, aylardır gözyaşları içerisinde oğlunun yolunu beklediklerini kaydederek, “Bu konu hakkında Türkiye"nin geneline elimizden geldiğince kayıp aranıyor afişi astık. Sadece oğlumun bir defa Alanya"da görüldüğü bir kişi tarafından bize iletildi. Her türlü yola başvurmamıza rağmen orada da kendisini bulamadık. Oğlumun ailesiyle hiçbir sorunu yoktu. Çocuklarını ve eşini çok severdi. Kendisi rüyalarıma giriyor. Aile olarak her an yolunu gözlüyoruz” diye konuştu.

“YETKİLİLERE ULAŞTIM ANCAK SONUÇ ALAMADIM”
Elinden geldiğince Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş"a ve Aydın Milletvekillerinden yardım istemek için ulaştığını kaydeden baba Fethi Yağcı; “Aydın Valimiz Sayın Hüseyin Avni Coş ile AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem"e, eski emniyet müdürümüz Kamil Ocak"a ulaştım,sağolsun kendileri bana ilgi gösterdi ama maalesef sonuç alamadık” şeklinde konuştu.