Yemekte çekiliş karşılığında hediyeler verilirken, İngilizler yemeğe büyük ilgi gösterdi.
Didim Kent Konseyi Yabancılar Çalışma Grubu ile Vilayetler Birliği Anaokulu Okul Aile Birliği Didim’e bağlı Balat Köyü anasınıfının yenilenmesi için yemek düzenledi. Didim Beach Elegans Otel’de düzenlenen yemeğe İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Öksüz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Çoban, Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, Vilayetler Birliği Anaokulu Müdürü Belgin Ogan, Okul aile birliği üyeleri ile çok sayıda İngiliz çift katıldı. Yemek için İngilizlere ve okul aile birliği üyelerine 175 adet bilet satıldığı öğrenilirken, İngilizlerin ayrıca gönüllü olarak aldıkları hediyelerde 2 TL’lik çekiliş bileti karşılığında gecede dağıtıldı.
Düzenlenen yardım yemeğinde ilk konuşan Vilayetler Birliği Anaokulu Müdürü Belgin Ogan “Okul olarak Yabancılar Çalışma Grubuyla birlikte el ele vererek Balat İlköğretim Okulu Anasınıfının yenileme çalışması yaptık. Şu anda çocuklarımıza yakışır, bir anasınıfı oluşturduk. Desteklerinizden dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum.”dedi.
Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız ise çalışmada emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasına başlarken “20 kilometre uzaklıkta olan bir okulumuzun çocuklarını sevindirmek gerçekten hepimizi mutlu ediyordur. Oradaki çocukların yüzlerinin gülümsemesini görmek , bundan sonra onların bu şekilde eğitim alacağını bilmek ve bundan dolayı emeği geçen arkadaşlara bunları ortaya çıkaran tüm çalışma gruplarına özellikle yabancılar çalışma grubuna teşekkür etmek istiyorum.”dedi.
Ayyıldız konuşmasında Yabancılar Çalışma Grubunun adının da Gönüllü çalışma grubu olarak değiştirilmesini önereceğini söylerken “Artık ben onlara Yabancılar demenin de yanlış olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla burada biz hepimiz Didim’iz. Bende yabancılar çalışma grubunun isminin değişmesi için arkadaşlara öneri vereceğim. Ben bu işe gönül veren herkesin olmasından dolayı bu grubun adının Gönüllü çalışma grubu olması istiyorum ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”dedi.
Yabancılar Çalışma Grubu adına konuşan Lynn Cole ise bu tür çalışmanın içerisinde olmaktan mutlu olduklarını belirtti ve bu tür yardımlara her zaman hazır olduklarını söyledi.
Konuşmaların ardından yemek müzik eşliğinde devam ederken, gece boyunca da konuklara yönelik çekilişler yapıldı.

20120225ay522367_04.jpg