1- Fenerbahçe, küme düşerse 'Ayrılmak istemiyorum' diyen üç isme yeni sözleşme önerecek
 
2- Kadroda tutulacak yabancılar konusunda, özellikle maliyetleri göz önünde bulundurulacak
 
3- Kocaman, Alex'in dışında Niang-Stoch-Dia üçlüsünden ikisinin takımda kalmasını istiyor
 
Fenerbahçe'de Emmanuel Emenike ile başlayan yabancı futbolcu ayrılıkları, Ağustos ayı itibariyle artacak gibi görünüyor. Özellikle dış basından gelen çeşitli spekülasyonlar, sarı-lacivertlilerin elinde bulunan 9 yabancıdan Alex dışındaki herkesin yurt dışında temaslarda bulunduğunu gösteriyor. Sarı-lacivertlilerin 'küme düşürülmesi' halinde ortaya iki durum çıkacak...
 
1- Fenerbahçe'nin yabancı oyuncularıyla yaptığı sözleşmeler otomatikman fesholacak ve hepsi serbest kalacak.
 
2- Fenerbahçe, bu oyuncuların üç tanesine 'seninle çalışmaya devam etmek istiyoruz. Bank Asya 1. Lig şartlarına uygun yeni sözleşme yapalım' diyebilecek. Peki 'küme düşürülme durumunda' Fenerbahçe'nin 'gitme' diyeceği yabancı futbolcular kimler olacak?
 
1- Bu futbolcular 'Küme düşse de Fenerbahçe'de oynamak istiyorum' diyen isimlerden seçilecek.
 
2- Maliyet açısından en uygun isimler belirlenip, gelecek sezon için kadroda tutulmaya çalışılacak.
 
İKİ FARKLI SENARYO VAR
 
Alex de Souza, bu şartların tamamen dışında... Hem takımda sembol olduğu için hem de çocuklarının okulu ve ailesinin Türkiye'de kalmak istemesi nedeniyle kalacak ilk yabancı konumunda. Diğer iki isim için ise birçok senaryo konuşuluyor. İlk senaryo Aykut Kocaman'ın, Alex'in dışında Stoch ve Niang'ı kadroda tutmak istediği yönünde. Bir diğer senaryo ise Niang'ın yüksek yıllık ücreti nedeniyle gönderilmesi ve Alex-Stoch-Dia üçlüsüyle yola devam edilmesi.