Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2019-YDS/1) yapıldı. Peki, YDS sınavı sonuçları ne zaman açıklanır? YDS soruları ve cevapları ne zaman yayımlanır? İşte YDS ile ilgili merak edilen soruların cevapları…

ÖSYM tarafından düzenlenen ve 111 bin 458 adayın başvurduğu sınav 41 il merkezinde gerçekleştirildi. Saat 10.00'da başlayan sınav için adaylara toplam 180 dakika süre verildi. 2019-YDS/1 Sınavı, 25 farklı dilde düzenlendi.

YDS soruları-cevaplarının 25-29 Mart tarihleri arasında erişime açılması bekleniyor.

2019 YDS 2 SINAVI NE ZAMAN?

Bu sınava katılamayan veya diğer sınavlarda da şansını denemek isteyen adaylar için YDS 2 başvuru süreci 16-24 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Sınav ise 8 Eylül 2019 tarihinde gerçekleştirilecek.

YDS HANGİ DİLLERDEN YAPILIYOR?

YDS İlkbahar Dönemi Sınavı, Almanca, Arapça, Bulgarca, Çince, Danimarkaca (Danish Dili), Ermenice, Farsça, Fransızca, Gürcüce, Hollandaca (Dutch Dili), İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Rusça, Sırpça, Ukraynaca (Ukraince) ve Yunanca dillerinden, Sonbahar Dönemi Sınavı ise sadece Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusçadan yapılacak.