AYDINPOST HABER SERVİSİ/Filiz ÖZDEMİR- Aydın Lisan kurslarında İngilizce, Rusça, İspanyolca, Çince’nin yanı sıra İtalyanca, Almanca, Fransızca ve Arapça dersleri  de veriliyor.

“Başlıca neden iş olanağı bulmak”

Aydın Lisan Kursları Müdürü Rabia Çakı İngilizce’nin hala en çok rağbet gören dil olduğunu belirterek, gelişen ekonomileri nedeniyle son yıllarda öne çıkan Rusça, Çince gibi dillerin Aydın’da ilgi görmeye başladığını söyledi. İngilizcenin dünya dili olmasından dolayı İngilizce kurslarına her yaştan vatandaşın ilgi gösterdiğini ifade eden Çakı, Almanca ve Fransızcaya ise genellikle yurt dışında yaşayan biriyle evlenenlerin “Aile Birleşimi” yasasının getirdiği zorunluluk nedeniyle vize alabilmek için geldiklerini söyledi. Çakı “Rusça ve Çince kurslarına daha çok ithalat ihracatla uğraşanlar rağbet gösteriyor. İtalyanca, İspanyolca gibi dillerin kurslarına Erasmus programıyla bu ülkelere gidecek öğrenciler katılırken, Arapça’yı ise  ilahiyat öğrencileri ile dini hassasiyetleri olan vatandaşlar öğrenmek istiyorlar ama dil öğrenme isteğinin altında genellikle iş olanaklarını geliştirme nedeni yatıyor” dedi.

“Ders saatlerini kursiyerlere göre belirliyoruz”

Aydın Lisan’da dil kurslarına katılmak isteyenlere öncelikle demo dersi verildiğini anlatan Çakı, “Dönem dönem bir dil kursu alana ikinci dil kursu bedava gibi kampanyalarımız oluyor. İşimizi   Profesyonelce yapıyoruz. Öğretmen konusunda hassas davranıyoruz. Talep olduğunda tek kişilik VİP sınıflarımız dahi oluyor. Ders saatlerini kursiyere göre düzenleyebileyoruz. Sınıflarımızın mevcudu ortalama 8-10 kişi. Gece 23: 00’e kadar derslerimiz devam ediyor. Kursiyerlerimize Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı sertifika veriyoruz” dedi. 

11.20110730162224.jpg