Lider Beşiktaş derbiyi kazanır, takipçileri kaybederse şampiyonluk turu atacak. Tersi olursa şampiyon haftaya belli olacak.


Zorlu maratonda son iki tura girildi. Bugün 8 ayrı yerde top santraya konulacak. 90 dakikalar bittiğinde belki şampiyon, belki de kümede kalma yarışı şekillenecek. Saatler 20.00'yi vurduğunda Türkiye'nin dört bir yanını heyecan kasırgası saracak. Ligde en önemli maç Beşiktaş-G.Saray arasında oynanacak. Siyah-beyazlılar 3 puan alır, takipçileri Sivas ve Trabzon puan kaybederse son haftayı beklemeden şampiyonluk turu atacak. Beşiktaş kaybeder, rakipleri kazanırsa şampiyon gelecek hafta belli olacak.

DE SANCTİS YOK

Dev maça iki takım da önemli eksiklerle çıkıyor. Lider Beşiktaş'ta Zapatocny cezalı. Sakatlığı süren Delgado da forma giyemeyecek. Tedavilerine devam edilen Gökhan Zan ve Yusuf'un durumu ise bugün belli olacak. G.Saray cephesinde ise durum farklı değil. Sarı-kırmızılılarda Lincoln ve Emre Güngör'ün yanısıra boyun spazmı geçiren De Sanctis'in de oynayamayacağı öğrenildi. Hasan Şaş ve Ümit Karan yine kadroya alınmadı. Beşiktaş rakibi Bobo-Holosko ile gol arayacak. G.Saray'ın silahları ise Nonda-Baros.


G.Saray: 112 Beşiktaş: 102

Ezeli rakipler Beşiktaş ile G.Saray, bugün yapacakları Turkcell Süper Lig maçıyla birlikte 322. kez karşı karşıya gelecek. 85 yıllık rekabette, bugüne kadar yapılan 321 maçın 112'sini G.Saray, 102'sini Beşiktaş kazanırken, 107 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı. Sarı-kırmızılıların toplam 450 golüne, siyah-beyazlılar 426 golle karşılık verdi.


Başkanların 2. randevusu

Derbi G.Saray Kulübü Başkanı Adnan Polat ile Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'i “başkan” sıfatlarıyla 2. kez karşı karşıya getirecek. Ligdeki ilk randevuda G.Saray Ali Sami Yen Stadı'nda Beşiktaş'ı 4-2 yenmişti.


Beşiktaş evinde Kartal

Siyah-beyazlı takım bu sezon İnönü Stadı'nda oynadığı 16 lig maçından 11'ini kazandı, iki kez yenildi. Beşiktaş 16 maçta sadece Bursaspor filelerini havalandıramazken, 9 maçta ise kalesini gole kapattı. Beşiktaş'ta İnönü Stadı'ndaki maçlarda 27 golü 13 ayrı futbolcu paylaşırken, 5 gol atan Nobre en golcü isim oldu.


Penaltılar damga vuruyor

Beşiktaş ile G.Saray arasında son yıllarda yapılan lig derbilerine penaltı golleri damgasını vuruyor. Ezeli rakipler arasında ligde yapılan son 10 maçtan 5'inde penaltı golleri sonuçlar üzerinde belirleyici etki yaptı.


250 gazeteci akredite oldu

Beşiktaş-G.Saray derbisi için Türkiye Spor Yazarları Derneği'ne (TSYD) 4'ü yabancı 250 medya mensubunun akredite olduğu bildirildi. BJK İnönü Stadı'ndaki basın tribünün kapasitesi olan 170 kişilik yer tamamen dolarken, bu bölüme yapılan çok sayıda akredite başvurusu da geri çevrilmek zorunda kaldı.