CHP genel Başkanı Deniz Baykal, Manisa Salihli'deki Tarım Fuarı'nın açılışında hitap ettiği çiftçilere "Ağlaşıyorsunuz, sonra oy veriyorsunuz. Yüzde 47 oyu vermişsiniz. Bunu kıracağız. O gücü bir torba yiyeceğe değişmeyin. Yalan vaatlere, boş sözlere o gücü teslim etmeyelim. Anahtar, güç sizin elinizde” dedi.

Baykal, çiftçilerin "Yolsuzluklar beni ilgilendirmez, tarlama bakarım" dememesi gerektiğini de söyledi.


CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Manisa'nın Salihli ilçesinde Tarım Fuarı'nın açılışında çiftçilere "Ağlaşıyorsunuz, sonra oy veriyorsunuz. Yüzde 47 oyu vermişsiniz. Bunu kıracağız. O gücü bir torba yiyeceğe değişmeyin. Yalan vaatlere, boş sözlere o gücü teslim etmeyelim. Anahtar, güç sizin elinizde” diye seslendi.
Çiftçilere boş vaatlere ve yalan sözlere kanmamaları çağrısında bulunan Baykal, şikayet ettikleri halde yine de AKP'ye oy verildiği imasında bulundu. Baykal, şöyle devam etti:
"Ağlaşıyorsunuz, sonra oy veriyorsunuz. Bunu kıracağız. Sorunun çözümü sizin elinizde. O gücü bir torba yiyeceğe değişmeyin. Yalan vaatlere, boş sözlere o gücü teslim etmeyelim. Teslim etmezseniz Türkiye'yi zıplatırsınız. Bir ülkede, yolsuzluklar almış başını gidiyorsa, dürüst yönetim hayal haline gelmişse, bu konular çiftçimizin ilgi konuları arasında yeralmalı."





'Kul hakkına sahip çıkın'

"'Yolsuzluk beni ilgilendirmez, tarlama bakarım' dememelisiniz. Kul hakkına, helale, sahip çıkacaksın. Bunu hep birlikte yaparsak, üstesinden geliriz. Yüzde 47 oyu vermişsiniz, şımarmışlar, hakaret etme hakkını kendilerinde görmüşler. Yanlış olan, ona bu oyu vermektir. Oyunu kısıver, bak ne halde. O hakaretleri yapabilir mi? Anahtar, güç sizin elinizde. Anahtarı sandık kilidine sokun, çevirin, çiftçinin önünü, hakkın, adaletin önünü açın.”
Çiftçilerin kendilerine yapılan haksız uygulamanın hesabını sormaktan vazgeçmemelerini isteyen Baykal, “Haksızlığa boyun eğmeyin. Yanlışa, zulme teslim olmayın. Eğer gereğini yaparsanız, merak etmeyin, Türkiye'nin yüzünü hep berabar güldürürüz. Biz bunun için yola çıktık. Birlikte Türkiyemize sahip çıkmak istiyoruz. Sizlerin desteğiyle aşamayacağımız güçlük yok” dedi.
CHP olarak en büyük sözü çiftçiye verdiklerini vurgulayan Baykal, “Çiftçiye sahip çıkacağız. Yüzünü güldüreceğiz. Türkiye'de çiftçilik yapmayı onurlu, şerefli bir faaliyet haline hep beraber dönüştüreceğiz. Milletvekili dokunulmazlığını derhal kaldıracağız. Yolsuzluk yapanlardan hesap soracağız" dedi.

Dişli'ye var çiftçiye yok

Baykal, Cumhuriyet Meydanı'ndaki açılış konuşmasını küçük bir miting havasında yaparken vatandaşlar
"Başbakan sultan, çiftçiler perişan", "Dişli'ye var, çiftçiye yok", "Efendiydik, köle olduk. Azarlandık kovulduk", "Ananı da al git diyenlerden hesap soracağız" "Köylü sabanla işliyor, AKP Şaban ile dişliyor" yazılı dövizler açtı.



Korumalar düştü

Baykal, kendisiyle aynı ad ve soyadını taşıyan 13 yaşındaki Deniz Baykal'ı da öptü.
Salihli'ye Zorluair'e ait helikopterle gidip gelen Baykal'ın konuşma yapacağı kürsüye çıkarken aşırı izdihamdan dolayı korumaları düştü.

DHA