DSP milletvekilleri Ahmet Tan, Emrehan Halıcı, Mücahit Pehlivan, Recai Birgün ve Tayfun İçli tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada, yerel seçimlerde İstanbul"dan Ahmet Vefik Alp"in aday gösterileceği duyumunun alındığı belirtildi.
Açıklamada, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer"e çağrıda bulunularak şu ifadelere yer verildi:
"Bir parti, bir yere aday gösterecekse, bu adayı önce kendi partisi içinde arar. Uygun birini bulamazsa, temel siyasi ilke, o partinin "partisiz" birini aday göstermesidir. DSP acaba İstanbul"da "çok partili" ya da "her seçim ayrı partili" birini mi arıyor?
DSP"nin en övdüğümüz yanı örgütleriydi, kadrolarıydı. Aday gösterdiğiniz yüzlerce DSP"li başkan adayının kaçı Ecevitçi ve DSP"lidir? Başka partilerde hayal kırıklığı yaşayanların, kapı dışında kalanların "teselli adayı" yapılması DSP"nin yeni misyonu mudur?
Başarılı görünmek uğruna, partinin aslında millete ait olan milyonlarca lirası bu dönemde sokağa atılacaktır. Daha da vahimi, övünç duyduğumuz birkaç belediye başkanımız dışında "teselli adayları" yüzünden oylar bölünmekle kalmayacak, parti olarak AKP"nin değirmenine de su taşınmış olacaktır.
İlla aday çıkarmak istiyorsanız, İstanbul Belediye Başkanlığı"na siz aday olunuz. SHP lideri Karayalçın Ankara"dan aday oldu, iyi de yaptı."
Sezer"in adaylığının DSP"nin siyasetteki iddiasının kanıtlanması için önemli bir fırsat olacağına işaret edilen açıklamada, ayrıca, adaylığın "AK Parti-CHP adaylarına kilitlenen İstanbul seçimlerinde otomatik olarak DSP"yi ilk üç parti arasına sokacağı" görüşü dile getirildi.
Alınacak oyun "DSP"nin Türkiye taban oyu olarak kabul edileceği" de ifade edilen açıklamada, DSP Genel Başkanı Sezer"e hitaben "Topbaş ve Kılıçdaroğlu"nun birbirlerini yıpratmaları sonucu seçilmeseniz bile DSP"nin oyunu çok yükseğe fırlatacaktır. Konuyu lütfen iyi değerlendiriniz. Milletvekili olmak istemediğiniz gibi, Belediye Başkanı da olmak istemiyorsanız. Ankara"da yaptığımız gibi, İstanbul"un en güçlü adayı Kılıçdaroğlu"nu destekleme kararı alınız. Çünkü İstanbul Türkiye"dir. Ecevit"in partisi Türkiye"ye zarar veremez. Vermemelidir" denildi.

MİLLİYET