Çin’de düzenlediği lansman ile yeni modellerini görücüye çıkaran Redmi, amiral katili olarak adlandırılan Redmi K20 Pro modelini tanıtıldı. Bir süredir telefonun teknik özellikleriyle ilgili bilgiler basında paylaşılıyordu. Ancak, lansmanın ardından fiyatı ile birlikte tüm özellikleri de resmiyet kazandı.

Uzun zamandır Redmi ailesine yeni üyeler ekleyeceği söylenen Xiaomi, bugün merakla beklenen amiral gemisi modeli Redmi K20 Pro'yu sonunda resmen tanıttı. Özellikleri ile oldukça ilgi çeken telefon, rakiplerini zorlamaya hazırlanıyor.

6.39 inçlik, Full HD çözünürlüğünde Super AMOLED çentiksiz ekrana sahip olan Redmi K20 Pro'nun yazılım tarafında ise Android 9 Pie işletim sistemi ve MIUI 10 arayüzüne sahip olduğunu görüyoruz.



Kamera konusunda da oldukça iddialı olduğu görülen telefonun arkasında 3’lü kamera kurulumuna yer verildiği görülüyor. Bu kameraları incelediğimizde ise 48 Megapiksel çözünürlüğünde bir ana kamera, 13 Megapiksel çözünürlüğünde ultra geniş açı kamera ve son olarak 8 Megapiksel çözünürlüğünde telefoto kamera olduğu görülüyor. Ayrıca cihazın ön tarafında ise 20 Megapiksel çözünürlüğe sahip bir telefoto kamera olduğunu görmekteyiz.

Gücünü Qualcomm’un en üst seviye işlemcisi olan Snapdragon 855‘ten alan cihazda, 6 GB ve 8 GB RAM varyasyonları bulunuyor. 4.000 mAh kapasiteli pile yer verilen telefon ayrıca 27W hızlı şarj desteğine sahip. 

Son olarak telefonda; 4G VoLTE, WiFi 802.11 ac (2.4GHz + 5GHz), Bluetooth 5, GPS (L1 + L2 Dual Band) + GLONASS, NFC, USB Type-C bağlantılarının olduğunu ayrıca belirtelim.

Çin'de 1 Haziran'da satışa sunulacağı belirtilen yeni modelin başlangıç fiyatı 361 dolar olarak belirtildi, en pahalı versiyonu ise 434 dolar olacak. Yeni modelin dış pazarlarda satışa çıkarılıp çıkarılmayacağı henüz netlik kazanmış değil. Ancak konu ile ilgili ayrıntılar geldikçe siz değerli okuyucularımız ile paylaşmaya devam edeceğiz.