Geçtiğimiz aylarda tanıtılan Mi 9 ailesi Mi 9, Mi 9 Explorer Edition ve Mi 9 SE modellerinden oluşuyor. İlk etapta Türkiye pazarında Mi 9 standart sürümü resmi olarak satışa sunulmuştu. Şimdi de ailenin Mi 9 SE yani en küçük sürümü de Türkiye'ye geliyor.

Xiaomi Mi 9 SE Türkiye fiyatı belli oldu

Türkiye pazarında satışa sunulan Mi 9 SE sürümü resmi olarak Xiaomi Türkiye garantisine sahip olacak. Bir online satış kanalında ön siparişe açılan telefonun fiyatı ise 3.999.99 TL olarak açıklandı. Telefonun ön siparişten sonraki teslim tarihi ise 20 Mayıs 2019 olarak belirtiliyor. Telefonun Türkiye'de ön siparişe açılan resmi garanti sürümünün 6 GB RAM, 64 GB depolama kapasiteli sürümü olduğunu da hatırlatalım. Öte yandan aynı modelin ithalatçı garantili sürümlerinin de bulunduğu ve bunların fiyatının biraz daha ucuz olduğunu belirtmek isteriz.

Merakla beklenen bir model olan telefonun Türkiye fiyatının vergiler ve son olarak artırılan ÖTV ile beraber oldukça yüksek bir seviyeye çıktığı görülüyor. Avrupa fiyatının 300 Euro olduğu telefonun Türkiye pazarına yaklaşık olarak vergilerle beraber yaklaşık olarak 594 Euro fiyat etiketi ile giriş yaptığını belirtelim.

Xiaomi Mi 9 SE özellikleri

Mi 9 ailesinin en uygun fiyatlı üyesi olan Mi 9 SE, tasarımsal olarak Mi 8 SE'den pek farklı bir görünüme sahip değil. Her ne kadar Mi 8 SE'nin yolundan ilerlese de tasarımsal olarak daha şık bir görünüm kazanan Mi 9 SE, kamera kurulumu konusunda da diğer aile üyeleri gibi 3 adet kamerayı bünyesinde barındırıyor.

Su damlası çentiği ile gelen cihaz, bir önceki modele kıyasla yüzde 40 oranında inceltilen çerçevelere sahip. Snapdragon 712'den gücünü alan Mi 9 SE, 6 GB RAM ve 64 / 128 GB dahili depolamanın yanı sıra 3070 mAh 'lık bir batarya gücüne sahip. Telefonun bir diğer özelliği ise ekrandan parmak izi okuma teknolojisine sahip olması.

Xiaomi Mi 9 SE teknik özellikleri

  • Snapdragon 712 işlemci
  • 6 GB RAM / 64 GB ve 128 GB depolama
  • 5,97 inç Full HD+ AMOLED ekran
  • 48 + 8 + 12 MP üçlü arka kamera
  • 20 MP ön kamera
  • Ekrandan parmak izi okuma
  • Android 9.0 Pie işletim sistemi
  • 3070 mAh batarya


Kaynak: TEKNOLOJİ OKU