Wall Street Journal’ın “Overheard” bloğunda “Türkiye, son iki yılda güçlü bir büyüme yaşamış olabilir ama iktisatçılar, hüzünlü bir zümre. Yurt içindeki analistler, son beş yılda sürekli Türkiye’nin büyümesini, olduğundan düşük tahmin etmişlerdi. Yabancı meslektaşlarından daha fazla” denildi.

ABD’nin borsa ve iş çevreleri gazetesi Wall Street Journal’ın Overheard bloğunda Türk iktisatçılarının yaklaşımı değerlendirilirken, “Türkiye, son iki yılda güçlü bir büyüme yaşamış olabilir ama iktisatçılar, hüzünlü bir zümre. Yurt içindeki analistler, son beş yılda sürekli Türkiye’nin büyümesini, olduğundan düşük tahmin etmişlerdi. Yabancı meslektaşlarından daha fazla” sözleri kullanıldı.

Renaissance Capital (RenCap) tarafından yapılan bir araştırmaya gönderme yapılan blogta, RenCap iktisatcısı Mert Yıldız’ın “Türkler, ebedi karamsarlar” yönündeki ifadeleri de aktarıldıktan sonra Türkçede “Hüzün” kelimesine dikkat çekilerek, “Türk kültüründe merkezi bir kavramdır, Türk aşk şarkıları bile kırık kalp ile bitme eğiliminde” yorumu yapıldı. Blogda şöyle devam edildi:

“Ama önde gelen iktisatçıların aynı zamanda liberal olma eğilimleri de var ve anketler, az sayıda iktidardaki merkez sağ AKP için oy kullanacağına işaret ediyor. RenCap, ekonomi zayıflarsa AKP’nin sandık yoluyla iktidardan uzaklaştırılabileceği umudunun, iktisatçıların ekonomiye ilişkin görüşlerini etkilemiş olabileceğini söylüyor.”(anka)