1998 ile 2010 yılları arasında başta Hollanda olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde konserler veren, dünyaca ünlü piyanist Marcel Worms, Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi"nde sanatseverlere unutulmaz bir piyano resitali sundu.

Birçok Avrupa ülkesinde, Çin, Endonezya, Rusya, Orta ve Uzak doğu ülkeleri, Amerika Birleşik Devletleri, bazı Afrika ve Güney Amerika ülkeleri ile Küba"da sahne alan dünyadaki sayılı piyanistlerden biri olarak kabul edilen Marcel Worms, Kasım ayı etkinlikleri kapsamında, Avrupa kültür başkenti İstanbul"un kültür ilçesi Küçükçekmece"de dinleyenlere muhteşem bir piyano konseri verdi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği geceye Hollanda Başkonsolosluğu Kültür Elçisi Alev Keleş ve Küçükçekmece Belediyesi Sanat Danışmanı Vural Yıldırım da katıldı.

İKİ KÜÇÜK KURSİYERDEN PİYANO ZİYAFETİ

Programda ilk olarak Cennet Kültür ve Sanat Merkezi piyano usta öğreticisi Barış Seçkin"in öğrencilerinden, Görkem Altan "J.S. Bach- Manuet Celementi Sonatina" isimli eseri, ardından İlgim Gözde Şahin "Clementi I.Sonatina I. ve III. Bölüm adlı eseri çalarak gelenlere sanatla dolu bir akşam yaşattılar. Minik kursiyerler karşısında hayretlerini gizleyemeyen sanatseverler, kursiyerleri ayakta alkışladı.

Minik öğrencilerin ardından sahneye çıkan ünlü piyanist Marcel Worms, değişik ülkelerde bestelenmiş ve o ülkelerin ruhunu taşıyan 19 ayrı Blues parçasını gelenlerle paylaştı. Worms, piyano çalmanın yanında, zaman zaman düdük, zincir gibi aksesuarları da gösterisine dahil ederek izleyicilere doyumsuz bir piyano keyfi yaşattı.

SİZLERLE OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUM

Bir çevirmen eşliğinde zaman zaman çalacağı parçalar hakkında bilgiler veren Marcel Worms, düşüncelerini de aktardı. Worms; “Bu konseri vermek için İstanbul"a geldim ve burada sizlerle olmaktan çok mutluyum. Size dünyanın çeşitli yerlerinde bestelenmiş ve o ülkenin izlerini taşıyan 19 farklı Blues parçasını seçtim. Umarım bu akşam ilk defa dinleyeceğiniz parçaları beğenirsiniz” diye konuştu.

BU TÜR ÇALIŞMALARDA TEKRAR BERABER OLMAK İSTERİZ

Konser bitiminde sahneye çıkan Hollanda Başkonsolosluğu Kültür Elçisi Alev Keleş ise etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Keleş; “Bizim burada konser vermemizde emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Bu etkinliğin burada kültür ve sanatın ilçesi Küçükçekmece"de olmasından dolayı çok mutluyum. İnşallah bu tür çalışmaları tekrar yapmak, sizinle tekrar çalışmak nasip olur.” dedi.

MARCEL WORMS DVD"LERİNİ İMZALADI

Konuşmaların ardından sahneye Küçükçekmece Belediyesi Sanat Danışmanı Vural Yıldırım, ünlü piyanist Mercel Worms ve küçük kursiyerlere bu günün anısına çiçek verdi. Konser çıkısında Marcel Worms"un eserlerinden oluşan DVD"leri satın alan vatandaşlar, aldıkları DVD"leri imzalatma fırsatı da buldu.