Windows 8 ile çevrimiçi hizmetlerle daha sıkı bütünleşen uygulamalar sunacak olan Microsoft, Windows Live markasını emekliye ayırmaya hazırlanıyor.

Microsoft, bir blog gönderisinde yaptığı açıklamada SkyDrive depolama hizmeti ve Messenger IM hizmetinin Windows Live hizmetiyle yeteri kadar bütünleşmediğini söyledi. Sorun, Windows işletim sistemlerinin şimdiye dek bulutla tam bir etkileşim kurcacak biçimde geliştirilmemiş olması. Ancak hem masaüstü ve laptop'larda, hem de tabletlerde ve diğer cihazlarda çalışacak Windows 8 ile bu değişecek.

Microsof'u önümüzdeki aylarda yapacağı değişiklikler arasında Windows Live ID'yi Microsoft Account olarak değiştirmek ve hesap hizmetinde bazı değişiklikler yaparak onu web tarayıcıları, Windows Phone cihazları, Windows 8'li PC ve tabletlerden erişilebilen bir ana kapı haline getirmek bulunuyor. Windows 8 ile ön yüklü gelen uygulamalar arasında hem yerel, hem de bulut bileşenlerine sahip olacak uygulamalar, şöyle sıralanıyor: Microsoft Account, SkyDrive, Mail, Calendar, People, Messaging ve Photos/Videos.