Allen, resmi web sitesinde yaptığı açıklamada Windows 8′i normal bir masaüstü bilgisayarda ve dokunmatik ekranlı Samsung 700T tablette kullandığını söylüyor: “Özetlemek gerekirse Windows 8 için heyecanlıyım ve aynı heyecanı şu anki Windows kullanıcılarının da hissedeceğinden eminim.” Windows 8′in “Modern” arayüzünü de beğenen Allen, onun hakkında şu yorumu yapıyor: “Tabletteki hareket ile dolaşmayı oldukça tatminkar ve hızlı buldum. Genel olarak Windows 8′in Windows 7′den daha hızlı tepki verdiğini düşünüyorum.”

Ancak Allen’ın Windows 8′de hoşuna gitmeyen şeyler de yok değil. Allen’a göre Windows 8′deki bazı şeyler kafa karıştırabiliyor. Bunların arasında kullanıcının zaman zaman Metro arayüzü ile masaüstü arasında geçiş yapmak zorunda kalması var. Allen, buna örnek olarak masaüstü modunda Outlook ile çalışırken bir bağlantıya tıkladığında Internet Explorer’ın Metro sürümünün açılmasını veriyor.

İşletim sisteminin dokunmatik özelliklerinin önemli olduğuna değinen Allen, Windows 8′e geçiş yapan kullanıcıların “çok fazla sorun yaşamadan” ona alışacaklarına inanıyor.