Microsoft'un günümüze kadar en fazla ilgi gören işletim sistemi olarak kayıtlara geçen Windows 7, dünya ile aynı anda 22 Ekim'de Türkiye'de de satışa sunulacak.

Arama motoru Bing'in bulgularına göre web'de 370 milyondan fazla sonuç üreten “Windows 7” sorgusu, bu işletim sistemine olan tüketici ilgisini çok açık bir şekilde yansıtıyor. 22 Ekim'de kullanıcılar ile randevusu olan Windows 7 sayısız gelişmiş özelliği ile bilgisayar kullanımında yeni bir sayfa açacak.


Öncelikle bilgisayar kullanmayı kolaylaştıran sayısız özelliği ile herkesin gözdesi olmaya hazırlanan Windows 7, hızı ve performansıyla da kendisinden söz ettirmeye hazırlanıyor. Artık işletim sisteminizin çalışma şeklini bilgisayar kullanım alışkanlıklarınıza göre şimdi daha rahat düzenleyebileceksiniz.


Windows 7 kullanıcıların bilgisayarlarını kendi kullanım alışkanlıklarına göre çalışma şeklini değiştirmelerine izin veriyor ve hatta bu özgürlüğü onlar adına destekliyor.


Windows 7 kullanıcı arayüzü, kendi dosyalarına veya ağdaki cihazlara ulaşmaya çalışan kullanıcıların ihtiyaçlarını algılayan ve çabuk yanıt veren bir tasarıma sahip. Windows 7'nin üstün yönlendirme yeteneği, işletim sisteminin açık pencereleri ve görevleri çok daha iyi yönetmesini sağlıyor.


Görev Çubuğu, Başlat Menüsü ve Jump List ile kullanıcılar en sık kullanılan sistem özelliklerine ve uygulamalara çok daha hızlı erişebiliyorlar. Microsoft, Windows 7 ile arama işlemine hız kazandırdı. Windows 7, bilgisayar, ağ ve İnternet ortamında arama işlemlerini % 38 oranında daha iyi sonuçlandırıyor ve en uygun şekilde gruplayarak kullanıcıya sunuyor.


Windows 7 bilgisayarınızın performansını arttırmak ve böylece daha hızlı ve güvenilir yapmak için tasarlandı. Uyku moduna geçen Windows 7 sisteminiz ona ihtiyaç duyduğu an çok daha hızlı açılıyor. Günümüzün mobil yaşam tarzını hedefleyen Windows 7 ile özellikle dizüstü bilgisayarlar artık daha uzun süreyle çalışabilecek. Yeni işletim sistemi daha uzun pil ömrü sunarak bağlantısız çalışma olanaklarını genişletiyor.


Bu arada daha az uyarı ekranıyla ekran başında kesintisiz çalışma imkanı sunan Windows 7 eğlencede sınır tanımayanları çeşitli sürprizlerle şaşırtacak. Örneğin, evinizde veya ofisinizde kullandığınız bütün cihazları artık Windows 7 çok rahat yönetebilecek.


Kullanıcılar, cep telefonu, MP3-çalar benzeri taşınabilir medya cihazları, kamera ve yazıcılar gibi PC dışında kullandıkları tüm cihazlara Device Stage (Cihaz Platformu) adını taşıyan ve kullanımı son derece kolay bir arayüzle bağlanabilecekler. Windows 7 kullanıcıları tek bir noktadan bağlanabildikleri tüm bu cihazları istedikleri gibi bulup düzenleyebilecekler.


Windows 7 ile ekranda metin seçmek veya başka bir işlem yapmak için artık fare ve klavye ile sınırlı değilsiniz. Multi touch teknolojisi ile ekrana parmaklarınızla dokunarak dosyalara, klasörlerinize ve cihazlara çok çabuk erişebiliyorsunuz.


Daha az tıklama, hızlı arama, kolay görüntüleme ve bağlanma yöntemleri ile şimdi yapmak istediklerinizle aranızda çok daha kısa bir mesafe var. Uzaktan medya akışını kullanarak ev bilgisayarınızdaki fotoğraflara, müziğinize ve videolarınıza kolayca erişim sağlayabilirsiniz.


PlayTo ile, bilgisayarınızdan ev bilgisayarınıza bağlı olan dijital kameralar ya da Wi-Fi müzik sistemleri gibi medya aygıtlarına kolayca müzik, fotoğraf ve video gönderebilirsiniz. Kitaplıklar, ev ağınıza bağlı aygıtlardaki ve farklı bilgisayarlardaki fotoğraf, müzik ve belgelere kolayca ulaşmanızı sağlar. DirectX 11 teknolojisi nefes kesen oyun grafiklerini inanılamayacak kadar gerçek kılar.


Windows 7 ile gelen Home Group arayüzü, ev kullanıcılarının nerede depolamış olduklarına bakmaksızın evdeki bilgisayarlarda ve mobil cihazlarda bulunan tüm müzik, fotoğraf, video ve diğer sayısal içeriğe tek bir noktadan erişmesine imkan veriyor.


Günümüzün tüketicisi eğlence amaçlı birçok farklı araç kullanıyor. Windows 7'nin Play-to (Oynat veya Göster) özelliği evinizde bulunan birçok elektronik cihaza ulaşarak bu cihazlar üzerindeki müzik, video ve fotoğraf gibi sayısal dosyaları oynatmanızı veya göstermenizi sağlıyor. Windows 7 ile birlikte gelen daha birçok teknoloji, 22 Ekim'den itibaren bilgisayar kullanıcılarına her gün yeni bir keşif turuna çıkma isteği verecek./yeni şafak