FENERBAHÇE"nin eski başkanlarından işadamı Ali Şen, Taraf Gazetesi"nde yayınlanan ve silah ihaleleri öncesinde Bodrum"daki yazlığında 'Türk subayları için çok sayıda Rus telekızın katıldığı parti verdiği' yönündeki Wikileaks belgeleriyle ilgili konuştu. Bu iddiayı yalanlayan Ali Şen, “İddia edildiği gibi ben çiftliğimde ne subaylara ne de Rus telekızların bulunduğu böyle bir parti verdim. Bugün bu açıklamalardan anladım ki, tüm Wikileaks belgelerinin tamamen asılsız, tamamen palavraymış" dedi.

Taraf Gazetesi"nde Wikileaks Türkiye Belgeleri başlığı altında verilen yazının, "Silah ihalesi için Rus kızlarla subay partisi" bölümünde, "Pearson yazdı: M-60 ve F-4 ihalelerinde rüşvet dönmüş. Rus şirketi Kamov'un temsilcisi ünlü işadamı Ali Şen'in 2002 yazında, Bodrum"da Türk subayları için verdiği partiye çok sayıda Rus telekız katılmış. Askeriyede bir yolsuzluk kanseri var. Askeri alım skandalları. (İrtibatta olduğumuz birçok kişi İsrail'e verilen M-60 tankları ve F-4 savaş uçağı modernizasyon ihalelerinde rüşvet döndüğüne ilişkin ısrarlı haberleri gündeme getiriyor. Savunma alımında önde gelen bir Batılı müteahhitlik şirketinin Türkiye'de yaşayan yabancı uyruklu üst düzey bir temsilcisi de bize, Bell helikopterlerinin rakibi olan Kamov'un ve diğer Rus şirketlerinin Türkiye temsilcisi olan Rusya yanlısı meşhur iş adamı Ali Şen tarafından 2002 Ağustosunda, deniz kıyısındaki tatil beldesi Bodrum'da Türk subayları için verilen ve çot sayıda Rus telekızın katıldığı partinin ayrıntılarını anlattı" denildi.

Belgrad"ta bulunan Ali Şen, knedisine telefonla ulaşan DHA muhabirine yaptığı açıklamada, iddialara gülüp geçtiğini söyledi. Şen, şöyle dedi:

"Bugün bu açıklamalardan anladım ki tüm Wikileaks belgeleri tamamen asılsız, tamamen palavraymış. İddia edildiği gibi ben çiftliğimde ne subaylara, ne de Rus telekızların bulunduğu böyle bir parti verdim. Ayrıca adı geçen yılda benim Kamov ile işbirliğim de yoktu. Ben çiftliğimde kavun karpuz domates yetiştiririm, Ege'nin mavi sularında dalışlar yaparım. Gelen konuklarımıza da çiftliğimizde yetiştirdiğimiz doğal ürünleri ikram ederiz. Zaten böyle geniş kapsamlı üst düzey subayların katıldığı bir toplantı olsa, Wikielaks"ten önce bölgenin muhabirleri olarak sizler duyardınız. Sizden kaçmazdı böyle bir toplantı. Bu nedenle şimdi anlıyorum ki bugüne kadar yayınlanan tüm belgeler benim hakkımda olduğu gibi bir masal, bir hikayeden ibaretmiş. Bunu yazan gazeteyi de dava filan etmem. Sadece bu habere gülerek bakıp geçerim, Wikileaks koca bir balon ve palavra çıktı."