Popüler sosyal medya platformu WhatsApp "Bir Kez Görüntüle" şeklinde gönderilen fotoğraflara yeni bir özellik sunacak. İşte detaylar.

TikTok sosyal medya sektörünü ele geçirdi TikTok sosyal medya sektörünü ele geçirdi
WhatsApp ekibi, gizliliği artırmanın yollarını aramaya devam ediyor. Şirket, geçtiğimiz dönemlerde sohbetlerde sadece bir kez görüntülenebilen fotoğraf gönderme özelliğini sunmuştu. Şimdi ise bu özellik ile ilgili yeni bir detay ekleniyor.

İlk olarak şirket grup sohbetlerinden sessizce ayrılmanızın bir yolunu sunmuştu. Bu özellikle kalabalık gruplarda kullanıcıların işine yarayacaktır. Ardından ise daha fazla tartışmaya yol açabilecek bir özellik geliyor.

Çevrimiçi olduğunuzda kimlerin görebileceğini de kontrol edebileceksiniz. Artık çevrimiçi olma durumunuzu herkese, yalnızca kişilerinize, bazı istisnalar dışında kişilerinize ve hiç kimseye gösterme şeklinde ayarlayabilirsiniz. Hem bu hem de grupları sessizce terk etme seçeneği, bu ayın sonunda tüm kullanıcılara sunulacak.

Son olarak ise sadece Bir Kez Görüntüleme özelliği ile gönderilen görsellere önemli bir değişiklik geliyor. Bir kez görüntüle özeliği, kullanıcıların, alıcı taraf tarafından görüldükten sonra aynı görsele ulaşamaması anlamına geliyor, tabi karşı taraf her zaman ekran görüntüsü alabilir. Fakat yeni güncelleme ile karşı tarafın ekran görüntüsü alma seçeneği kısıtlanabilecek. Zira şu anda ekran görüntüsü alınırsa bildirim gelmiyor. Bu da aslında gizlilik ve güvenlik hakkında soruları akıllara getiriyor. Neticede bir kez görüntüle özelliği karşı tarafın görseli kalıcı olarak elde etmemesi için sunulmuş bir özellik idi.