Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan "Web Tarım TV" yayın hayatına başladı. Resmi açılışı, Ankara"da Tarım ve Köyişleri Başkanı M. Mehdi Eker yaparken, açılış için ülke genelinde olduğu gibi Aydın'da da tören düzenlendi. Aydın'da Tarım Tv'nin ilk yayını Tarım İl Müdürlüğü İncir Toplantı Salonu"nda izlendi.
Açılış için düzenlenen törende, Web tarım TV'nin ilk canlı yayınını Tarım İl Müdürü Muhsin Temel, şube müdürleri, Aydın"daki sivil toplum kuruluşu temsilcileri, köy muhtarları ve tarım danışmanları izledi. Açılışta konuşan Tarım İl Müdürü Muhsin Temel, internet erişimi olan herkesin http://tv.tarim.gov.tr, http://tarimtv.gov.tr adreslerinden ve Türksat uydusu üzerinden yapılan yayınları izleyebileceğini kaydetti. Temel, salonda bulunanlara hitaben yaptığı konuşmada görsel medyanın önemine değinerek; “Bakanlıklar arasında televizyonu olan tek bakanlık biziz. Bu yayınları izleyerek Tarım Bakanlığı"ndaki tüm uygulamalardan haberimiz olabilecek. Tarım TV aracılığıyla tarımda yaşadığımız tüm problemleri çözebilecek, tarımdaki teknolojik gelişmeleri takip edebileceğiz. Hayırlı olsun” dedi.
“BU TOPRAĞIN SESİ AYDIN"DA”
Tarım İl Müdürü Muhsin Temel, tarım ile ilgili yayınlara ağırlık veren TRT GAP Televizyonu"nun önümüzdeki hafta içi boyunca Aydın"dan canlı yayın yapacağını kaydetti. Temel, “TRT GAP Televizyonu"nda yayın yapan 'Bu Toprağın Sesi' isimli program, sabah 08.00 ile 09.00 saatleri arasında Aydın"dan canlı yayın yapacak. Programda Aydın"ın tarımı ve tarım ürünleri anlatılacak” diye konuştu.