Samsun'un Havza İlçesi'nde güvenlik güçlerinin ''Dur'' ihtarına uymayan iki gençten 16 yaşındaki Gökhan Çetintaş ölürken, 18 yaşındaki ağabeyi Habip Çetintaş sağ olarak gözaltına alındı.

Olayın ardından konuşan ağabey Halil Çetintaş, kardeşi Gökhan'la Başpınar Köyü'nde bir nişana gittiklerini belirterek şunları söyledi: 'Harçlığımız olmadığı için Karşıyaka Mahallesi'ndeki evimize yürüyelim, dedik. Eski yoldan tren yolunun üst tarafına çıkarken birden bir silah sesi duyduk. Bende de bir kurusıkı tabanca vardı, ateşledim. Sonrasında kurşun yağmuruna tutulduk.

Kardeşimi, vurulmasın diye yere attım. Ama o vurulunca ben de kendimi yere attım. Sonra telefonla babamı ve polisi aradım, yardım istedim. Jandarmalar geldi. Tekrar polisi aradım bana 'Sana sesleninceye kadar bulunduğun yerden çıkma' dediler. Telefon numaramı savcıya vermişler. Savcı beni aradı ve bulunduğum yerden çıktım. 'Kardeşim yok' dedim. Beni karşı tarafa götürdüler. Sonrasını görmedim. Kardeşim vurulurken yanındaydım. Kardeşimi vuranlardan davacıyım.''

JANDARMADAN AÇIKLAMA

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, olayla ilgili 'Gençler belki panikle ateş açmış olabilir. Bunlar ağabey ve kardeş. Bir köyde düğüne katılmışlar. Savcılık soruşturuyor. Olayda herhangi bir kusur var mı, yok mu adli makamlarca değerlendirecektir' dedi. Samsun İl Jandarma Komutanlığı da yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde Samsun sınırları içinde teröristlerin geçiş yapacakları duyumu üzerine özellikle belli noktalarda gerekli önlemlerin alındığı belirtildi. Belirlenen noktalarda yapılan operasyon esnasında, 19 Temmuz'da 22.00 sıralarında icra edilen pusuda meydana gelen olay neticesi bir vatandaşın hayatını kaybettiği ifade edildi.

UYARMADAN ATEŞ ETTİLER

Hiçbir şekilde uyarılmadıklarını öne süren ağabey Habib Çetintaş, ''Bizi terörist zannettiler ateş etmeye başladılar. Hiç 'teslim olun' demediler. Çatışma bittikten sonra 'teslim olun' dediler. Olayda silah sesleri kesildikten sonra 'elinizi başınızın üstüne koyun' dediler. Kardeşimi vuranlardan sikayetçiyim'' dedi.