Çaldıkları otomobilleri sahte belgelerle satan çeteye yönelik operasyonda gözaltına alınan çete üyelerinin paylarına düşen paralarla Bodrum"da tatil yapıp barlarda eğlendiği ortaya çıktı.

İSTANBUL Asayiş Şube Müdürlüğü, 2 ay süren telefon dinlemesinin ardından önceki sabah İkiz adı verilen operasyonu başlattı. Dedektifler, İstanbul ve Tekirdağ"da belirlenen 36 adrese baskın düzenledi. Aralarında Mercedes kaçakçılığından Tanju Çolak"la birlikte yargılanıp hüküm giyen Ethem Demir"in de bulunduğu 21 kişi yakalandı. Gözaltına alınan çete üyelerinden Orçun Polat"ın evinde yapılan aramada bulunan fotoğraflarda, çete üyelerinin paylarına düşün paralarla Bodrum"da tatil yapıp barlarla eğlendiği ortaya çıktı.

39 otomobil bulundu

Operasyonda çalıntı 39 otomobil, 3 tabanca, çok sayıda mermi, bilgisayarlar, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü, nüfus müdürlükleri ve noterlere ait sahte mühürler, boş plakalar, nüfus cüzdanları ve sahte ehliyetler ele geçirildi. Çete üyelerinin evlerinde otomobil alarmlarının frekanslarını bozan cihazlar da bulundu. Polis, sahte evrakları düzenleyen Ethem Demir ile Alpay Yamaç"ın çetebaşının yardımcıları olduklarını söyledi. Hırsızlar, çaldıkları otomobilleri önce kapalı bir otoparka çekiyor, sonra da renk ve model özelliklerinin aynısını taşıyan bir plaka tespit ediyor. Buna göre sahte evrak hazırlayan hırsızlar, otomobilin motor ve şase numarasını değiştiriyor. Polis, otomobilleri kendilerininmiş gibi satan çete üyeleri haklarında 41 ayrı suç dosyasında işlem yaptı.