MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, partisinin İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında, partisinin TBMM’nin terör gündemli olağanüstü toplantı çağrısına sıcak bakmamasına verdiği tepkiyi değerlendirdi. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce’nin, "MHP her zamanki gibi büyük bir yanlış yaptı. Bu çağrıyı AKP yapsaydı tıpış tıpış gelirlerdi. 2002’deki erken seçimden, cumhurbaşkanı tartışmalarına, 4+4+4’te Türkiye’nin en ciddi sorunlarında dönemeçlerinde AKP’nin peşine takılmış bir partidir" sözlerine Vural partisinin İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında yanıt verdi.

'TBMM’DE MÜZAKERE SONUÇ VERMEZ’

Vural terör örgütü ile mücadelenin sorgulanamayacağını, bunun TBMM’de müzakereye açılmasının sonuç getirmeyeceğini öne sürerek, şunları söyledi:"Gün terörle mücadeleyi sorgulama günü değil. Gün güvenlik güçlerimizin yanında olduğumuzu ifade etme günüdür. Şemdinli’de, Hakkari’de birileri egemenlik bölgesi oluşturacak, devletin gücü bunu yıkmaya çalışacak, birileri kalkacak devletin bu iradesini sorgulattıracak. Yok böyle bir şey, bunu kabul etmemiz mümkün değil. Terörle mücadelede atılacak her adımın yanında olduğumuzu ifade ettik. Şu anda yapılması gereken terörle mücadele edenlerin yanında olduğumuzu ifade etmektir. Terörle mücadeleyi sorgulama günü değildir. Alanda yürütülen bir mücadeleyi siyasi bir rekabet amacıyla TBMM’de müzakere etmenin bir sonuç getireceği konusunda şüpheliyiz."

'GÖZYAŞLARINI AÇILIM SEVDASININ SOSU YAPMAYIZ'

Oktay Vural, CHP’ye yönelik eleştirilerine şu sözlerle sürdürdü:"CHP’nin toplantı çağrısına karşılık ’terörle mücadelede kararlı olmalıyız’ dememizin CHP tarafından anlaşılmamış olmasını ve yadırganmasını gerçekten anlamak mümkün değildir. MHP’nin tavrı budur beyefendiler, ey CHP. MHP için önce Türkiye vardır, birlik ve bütünlük için vardır. Bunu anlamak durumundasınız. Terörle mücadelede sorumluluk hükümetteyken, terörle mücadele için 511 milletvekili 2007 yılında sınır ötesi operasyon yetkisini vermişken, şimdi böyle bir konuda sanki sorumlusu AKP değilmiş gibi, TBMM’de bu konuyu siyasi bir çözüm amacıyla getirmek kime hizmet eder diye endişe ediyoruz. Derdimiz budur bizim. Terörle mücadeleyi sorgulatmayız. Hukuki ve siyasi meşruiyeti olan terörle mücadeleyi, siyasi çözüm arenalarının mezesi haline dönüştürmeyiz. Analarımızın gözyaşlarını da açılım sevdasının sosu haline dönüştürmeyiz. Bizim pusulamız bu millettir. Siyasi çözüm arayışı terörle mücadeleye zarar verir."

'BDP GİBİ CANLI KALKAN MI OLACAKSIN?’

MHP Grup Başkanvekili Vural Ak Parti, MHP ve CHP grup başkanvekillerinin imzası ile 15 Temmuz 2011 tarihinde yayınlanan deklarasyonu hatırlatarak, orada ’Milli güvenliğin sağlanmasında sorumlu olan Hükümet’in terörle mücadelede attığı her adımda yanında olacağız. Terörle mücadele demokratik meşru ve hukukidir’ denildiğini, bu imzanın arkasında olduklarını, imzanın namusuna sahip çıktıklarını savundu. Vural, CHP’ye bu deklarasyonla yüklenerek, şöyle konuştu:

"Sayın İnce kalkıp burada ’terörle mücadelede adımların yanında durun’ diyor. Bu imza sizin değil mi? Bu deklarasyonun arkasında mısınız değil misiniz? Alan hakimiyeti oluşturmak isteyen bir PKK var. Halkla terör örgütünü çatıştırmak isteyen bir PKK varken CHP sen kimin yanındasın ya? Çatışma bölgelerine gidecekmiş. BDP gibi canlı kalkan olmak için mi? MHP olarak öyle bir noktaya geliyoruz ki Şemdinli’de bir başkaldırı hareketi yapılıyor. ’Ne oluyor oralarda bir gidelim bir bakalım’ diyen CHP, aynı BDP’nin yaptığı gibi heyetler gönderiyor. Oradaki 14- 15 yaşındaki çocukları bir kalkan olarak kullanıp bir isyan varmış gibi, terör örgütü ile halkı karşı karşıya getirmek isteyen insanlara karşı ülkenin terörle mücadelesini bu şekilde sorgulatılması, siyasi taktiklerde bunu meşruiyet dışıymış gibi gösterilmesi mümkün değil."

BİR SAVAŞ VARMIŞ GİBİ ’BARIŞ MASASI KURALIM’ DİYOR

Vural, CHP’nin ’barış masası’ önerisine de tepki göstererek şunları söyledi: "Cumhuriyeti kurduğunu öne süren CHP, ’Kürt meselesi vardır’ diyerek, cumhuriyeti bu sorunu çözmediği için sorguluyor. Sayın İnce, sizin parti nereye gidiyor önce bunu bir sorgulayın. Heyet açıklama yapıyor; ’çözüm üretilmeli, barış masası oluşturulmalı çözümü bulmalıyız.’ Hangi masadan bahsediyorsun sen? Barış masası. Türkiye terörle mücadele ediyor. İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, sanki bir savaş varmış gibi ortaya koyup ’barış masası kuralım’ diyor. Türkiye’nin terörle mücadelesinin sorgulayan, terör örgütünü meşru gösteren yaklaşımlarını kabul etmemiz mümkün değil."

ŞİKE ANLAŞMASI İLE TIPIŞ TIPIŞ MECLİSE GİRDİNİZ

Oktay Vural, CHP’nin meclis açılışındaki boykotunu Ak Parti ile anlaşma imzalayıp aştığını hatırlatarak konuşmasını şöyle tamamladı: "’Tutuklu vekiller meclise gelmedikçe girmeyeceğim’ dedikten sonra, AKP ile imzaladığın şikeli anlaşma ile meclise girdiğin ortaya çıkmadı mı? Tıpış tıpış gittiniz, ne oldu? Tıpış tıpış oradasınız. Aslında Şike Yasası’na girmesi gereken o. AKP ve CHP imzalıyor. CHP, AKP’nin imzaladığı bu belgeye istinaden meclise giriyor. Böyle bir şike olur mu ya. İradenizi kullanacaksanız, mertçe kendiniz kullansaydınız. AKP’nin güdümünde meclise girdiniz. MHP’ye dil uzatırken herkes haddini bilmeli. Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasette önünü açan sen değil misin? Biz 4+4+4’ün mahsurlarını söyledik. Biz bu okullarda Türk milletinin milli kimliği ve manevi değerlerine sahip çıkılsın istedik. Dilimize sarılalım dedik, Kuran’ı ve Hz. Muhammed’in hayatı öğretilsin dedik. Bundan mı rahatsız oluyorsunuz."