Vücut akneleri, tıpkı yüzümüzde çıkanlar gibi güzelliğimize gölge düşüren en büyük problemlerden biri. üstelik canımızı yakmaları da cabası. Biz de Womenist.net olarak, güzelliğinize sekte vuran bu sorunla vedalaşmanızı sağlayacak basit ama etkili 8 yöntemi sizin için araştırdık!
Vücudunuzu arındırın

Bu konuda birinci adım vücudunuzu anti bakteriyel vücut şampuanlarıyla ya da sabunlarıyla yıkamak. Glikolik asit içeren ürünler de bu konuda size yardımcı olabilir. Dikkat etmeniz gereken nokta, vücudunuzun daha fazla tahriş olmasına neden olabilecek aşırı sert sabunlardan ve parfümlü ürünlerden uzak durmak!

Sprey kullanın

Vücut akneleriyle baş etmenin bir diğer yöntemi de bu sorun için üretilmiş vücut spreyleri kullanmak. Eczanelerde ya da kozmetik mağazalarında bulabileceğiniz vücut akneleriyle savaşmak için hazırlanan spreyler, sırt bölgesi gibi ulaşılması zor olan bölgelerde kullanmanız için de oldukça uygun.

Rahat kıyafetler seçin

Eğer vücut aknelerinizden kurtulmak istiyorsanız sıkı vücudunuzu saran kıyafetler giymekten vazgeçmelisiniz. Bunun yerine teninizin nefes almasını sağlayacak, pamuklu, hafif ve bol kıyafetler seçmeye özen göstermelisiniz.

Banyo yapmayı ihmal etmeyin

Akne problemiyle baş etmenin en önemli çözümlerinden bir diğeri de sık sık duş almak. özellikle sıcak yaz aylarında çok daha fazla terlediğimizi göz önünde bulundurursak, gözeneklerimizin tıkanmaması için vücudumuzdaki terden mümkün olduğunca kısa sürede kurtulmamız gerekiyor.

Krem kullanın

Vücut aknelerinizden kurtulmak istiyorsanız, yüzde 10 benzoil peroksit içeren bir akne kremi kullanmanız da iyi bir alternatif olacaktır. Eğer akneleriniz geniş bir bölgeye yayılmış durumdaysa, akne spreyi kullanmanız çok daha doğru olabilir. Ancak eğer sadece birkaç tane sivilceniz varsa, yüzde 10 benzoil peroksit içeren bir akne kremi kullanmanız da etkili olabilir.

Peeling yapın

Vücudunuzu ölü derilerden arındırmak da vücut aknelerinden kurtulmanız konusunda size yardımcı olabilir. Cildinizin yenilenmesini ve gözenekleriniz açılmasını sağlayacak hafif sert ya da şeker içerikli peelingleri tercih etmeniz çok daha doğru olacaktır. Ancak peeling yaptıktan sonra cildinizi nemlendirmeyi kesinlikle ihmal etmemelisiniz.

Beslenmeye dikkat

Sağlığımız ya da cildimizle ilgili bir çok sorunla baş etmenin en önemli çözümlerinden biri olan beslenme alışkanlığımız, vücut aknelerinden kurtulmamız konusunda da büyük önem taşıyor. Antioksidan, Omega 3 ve vitamin bakımından zengin besinler tüketmek aknelerden kurtulmanız ve bir daha bu sorunla karşılaşmamanız açısından oldukça önemli. Ayrıca cildinizin kurumaması için de bol miktarda su tüketmeyi de ihmal etmemelisiniz.

Stresten uzak durun

En sonuncu olsa da akne sorunuyla baş etmenin en önemli çözümlerinden biri stresten uzak durmak. "Söylemesi kolay" deseniz bile en azından, şunu deneyebilirsiniz; her gün kendini tekrar eden ve bir türlü çözüme ulaşamadığınız konularla ilgili kendinizi boşu boşuna strese sokmaktan vazgeçin. Ayrıca uyku düzeninize özen göstermeniz de bu konuda oldukça önemli.

Sonuç

Şimdi vücut aknesi probleminizle nasıl baş edeceğinizi biliyorsunuz. Eğer düzgün beslenir, uyku düzeninize özen gösterir, cildinizi temiz tutar ve stresten uzak durursanız bu problemle vedalaşabilirsiniz. Ayrıca eğer sizin için hazırladığımız bu yöntemleri uygulayabilirseniz, sadece vücut aknelerinden kurtulmakla kalmaz, yaşam kalitenizi de yükseltmiş olursunuz. Emin olun, bunun olumlu etkileri hayatınızın her alanında yansır!