Açılışa katılan ve ilk defa kokteyl ikram edilen bir çok yaşlı vatandaş votkalı kokteyli acı buldu, ancak ikram edildiği için içti. Kokteylin içinde alkol olduğunu sonradan öğrenen ve alkol almayanlar için ise alkolsüz sade içecek dağıtıldı.

Dün ilçede düzenlenen açılış törenine çok sayıda yöre sakini katıldı. Açılışın ardından verilen kokteyle davet edilen yöre sakinleri içeri girip ikramlardan yiyip, dağıtılan kokteylden içmeye başladı. İlk defa kokteyle gelen bazı yaşlılar ise tadına alışık olmadıkları bu içeceği içmekte zorlandılar. Davete katılanlardan Nerime Kelef isimli yaşlı kadının votkalı kokteyli içmekte zorlandığını gören diğer davetliler 'Alkol almıyorsan içmesi zor gelir' diye uyarınca yaşlı kadın hemen içeceği bıraktı.

Hayatında hiç alkol almadığını ve alkolün tadını da bilmediğini belirte Nerime Kelef, "Meyve suyu zannettiğim içecek acı geldi.Ancak misafir olmam ve içinde alkol olduğunu bilmediğim için kimseye bir şey demeden içmeye çalıştım" dedi.
Daha sonra garsonlar tarafından alkol almayan kişiler için sade içecekler dağıtılırken, kokteylin içinde alkol olduğundan haberi olmayan bir çok vatandaş ise ikram edilen votkalı kokteyli zor zor içtiler.