Alınan karar gereği bundan sonra okul önlerinde volta atan kişiler kolluk kuvvetleri marifetiyle yakalanıp idari para cezası ile cezalandırılacak.
Aydın Valiliği'nin aldığı karar gereği bundan sonra okul önlerinde dolaşıp öğrencileri rahatsız edenlere göz açtırmayacak. “5442 İl İdaresi Kanununun 66. maddesi, 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32. maddesinin 1.fıkrası” gereğince bu kişiler hakkında yasal işlem yapılacak. Alınan kararın alındığı tarihten itibaren geçerli olduğunu belirten Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, bu konuda kesinlikle taviz vermeyeceklerini, tüm öğrenci ve velilerin rahatsızlık duydukları konuyu güvenlik güçlerine ve bulundukları yerleşim biriminin mülki amirine de iletebileceklerini söyledi.

Dün yapılan toplantıdan sonra yaptığı açıklama ile alınan kararı açıklayan Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, alınan kararın eğitim sezonu boyunca geçerli olduğunu belirtti.
Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş kararın amacını “Aydın il sınırları içinde kamu düzeninin sağlanması, özellikle okul çevrelerinde şiddetin önlenmesi, Bu kararla özellikle giriş ve çıkış saatlerinde okulların çevresinde olması muhtemel kavga, taciz ve benzeri olayların önüne geçilmesi, Okulların çevresinde toplanan kişilerin kimlik kontrollerinin yapılarak, okul ile ilişiği olmayan ve işsiz, güçsüz, boşta gezen kişilerin okul çevrelerini mesken tutmalarının önüne geçilmesi, bu kişilerden öğrencilerimize gelebilecek her türlü tehdit ve tehlikenin engellenmesi, Uyuşturucu satıcılarının asıl hedefinin gençlerimiz olduğu hususu dikkate alınarak, okul çevrelerinde uyuşturucuyla mücadele yapılması, Yasa dışı faaliyet gösteren ideolojik ve bölücü örgütlerin gençlerimizi kandırmalarının engellenmesi” olarak açıkladı.

Bu karar Aydın il sınırları içerisinde okul bahçesinde çevresinde ve okul dış kapısı önünde, okul öğrencisi olmayan, okulla ilişiği bulunmayan, okul öğrencisi olup, ders saatlerinin dışında okulda bulunmaması gereken öğrenci veya şahısların okul çevresinden uzaklaştırılması üzerine yapılacak olan uygulamaların daha etkin ve caydırıcı olması amacıyla yasaklanmasını kapsadığını ifade eden Aydın Valisi Coş, kakarın da 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C ve 66 maddesi ile 5326 Sayılı Kabahatler Kanunun 32. maddesi uyarınca hazırlandığını ifade etti.
Bizzat Aydın Valiliği tarafından yürütülecek kararlara göre “Okul bahçesinde ve çevresinde ve okul dış kapısı önünde, okul öğrencisi olmayan okulla ilişiği bulunmayan ve öğrenci velisi olmayan alınmayacak. Okul öğrencisi olup, ders saatlerinin dışında okulda bulunmaması gereken öğrenci veya şahıslar alınmayacaktır. Okul ile ilişiği olmayan, işsiz, güçsüz, boşta gezen kişilerin okul çevrelerini mesken tutmaları önlenecek."
Kararı uymayanlara ise kesinlikle yasal işlem yapılacak.