Yaklaşık 25 Bin kişinin bulunduğu Söke Şehir Stadyumunda final gecesine katılanlar arasında CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay, Söke İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer ve eşi Derya Demirezer, Söke Garnizon Komutanı Tnk. Kur. Alb. M. Sıddık Çoban ve eşi, CHP Aydın İl Başkanı Av. Tunç Aytur ve protokolün diğer üyeleri ile davetliler de bulundu.
Söke Belediyesi Şehir Bandosunun mini konseri, Söke Belediyesi Halk Oyunlar Ekibi, Karadenizliler Derneği Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile başlayan gecede ünlü sunucu Hakan Doğanay sahne aldı. Doğanay interaktif sahne şovu ile tribünler ve saha içinde bulunan binlerce vatandaşı Volkan Konak konseri öncesinde havaya soktu. Hakan Doğanay"ın şovunda son olarak onuncu yıl marşı ile birlikte gerçekleştirilen havai fişek gösterisi geceye renk kattı. Daha sonra gecede binlerce kişinin beklediği an geldi ve son yılların Türkiye"de en sevilen sanatçılarından biri olan Volkan Konak sahneye çıktı.
Volkan Konak, Söke Şehir Stadyumunda verdiği konserde Sökeli ve Aydın"ın ilçelerinden gelen hayranlarıyla bir araya geldi. Sempatik tavırlarıyla dikkat çeken Volkan Konak, hayranlarının sevgi seliyle karşılandığı konserde eski ve yeni albümlerinden şarkılarını seslendirdi. Sanatçının Söke"de 7. Pamuk Festivali"nin final gecesinde seslendirdiği şarkılarına binlerce kişi coşkuyla eşlik etti, Söke"de dev bir koro oluştu.
Şarkılarını dostluk ve kardeşlik için seslendirdiğini söyleyen Volkan Konak, sanatını icra ederken dinleyicilerinin kimliklerine bakmadığını anlatan Volkan Konak, "Şarkılarımı gözlerinizin içine bakarak söylüyorum" dedi.
2 saat süren konserde 'Yarim Yarim', 'Göklerde Kartal Gibiyim', 'Dido' ve 'Mimoza Çiçeğim", "Cerrahpaşa" gibi sevilen şarkılarını seslendiren Volkan Konak, konser boyunca hayranlarından büyük alkış topladı. Volkan Konak şarkılarının arasında şiirleri, mesajları ve anlattığı komik anıları ile de bol bol alkış aldı.
Konserin sonunda Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi sahneye gelerek Sökeliler adına sanatçı Volkan Konak"ı tebrik etti ve hediyeleri takdim etti. Her yıl festival etkinliklerinin çıtasını yükselttiklerini belirten Başkan Özekmekçi; “Hayatın sıkıntılarından biraz olsun uzaklaşmak, hep birlikte olmak için bu tür etkinlikleri düzenliyoruz. Ancak halkımız daha da iyilerine layık. Bizi yalnız bırakmayan tüm halkımıza ve etkinliklerin gerçekleşmesinde emeği olan tün Belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi. Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi sanatçı Volkan Konak"a plaket, Atatürk işlemeli halı ve pamuk bitkisi hediye etti.