TRANSFORMERS: KAYIP ÇAĞ

Üç yıl önce Chicago'da yaşanan savaşın ardından, Autobot'lar, NEST'in yardımlarıyla Deception'ları yok etmeye devam ediyorlardır. Ancak öte yandan Skyquake bir asteroit parçası nedeniyle ölen Deception'ları yeniden hayata döndürmektedir. Megatron'un ölmesi ve Cybertron'un da ağır bir şekilde hasar görmesiyle birlikte Deception'ların kontrolü Skyquake'e kalmıştır. Artık son teknoloji ürünü silahları 'Trypticon'ı tasarlamalarıyla birlikte hem Pentagon hem de Amerikan ordusu için büyük bir tehdit haline gelmişlerdir. Autobot'lar ve NEST dünyayı olası bir kaostan kurtarabilmek için hızlıca hareket etmek ve geç olmadan Deception'ları durdurmak zorundadır.

Ehren Kruger'ın senaryosunu kaleme aldığı, yönetmenliğini ise bir kez daha Michael Bay'in üstlendiği filmin başrollerinde Mark Wahlberg, Nicola Peltz ve Jack Reynor yer alıyor.

İNCE BUZ, KARA KÖMÜR

1999 yılında Çin'in kuzeyindeki küçük bir kasabada akıl almaz cinayetler işlenmeye ve korkunç ceset parçaları ortaya çıkmaya başlar. Soruşturma dahilinde şüphelileri sorgulamaya başlayan polisler kanlı bir olay sırasında hayatını kaybeder. Hayatta kalan tek polis memuru Zhang Zili görevinden uzaklaştırılır ve bir fabrikada güvenlik görevlisi olarak çalışmaya başlar. Aradan beş yıl geçtikten sonra ise eski bir çalışma arkadaşının da yardımıyla soruşturmayı tekrar başlatmaya karar verir. Ancak bu kez görevde tek başınadır. Tüm kurbanların, temizlik işinde çalışan bir kadınla bağlantılı olduğunu çözer ve işler yolunda gitmektedir. Ancak Wu Zhizhen'e aşık olmasıyla başlayan süreç, korkunç bir gerçeği keşfetmesine neden olur.

Yi'nan Diao'nun yönetmenliğini yaptığı polisiye türündeki film, 2014 Berlin Film Festivali'nde Altın Ayı ödülüne layık görüldü. Filmde başrolleri Fan Liao, Lun Mei Gwei ile Xuebing Wang oynuyor.

UÇUŞ 7500

Evli bir çift olan Brad ve Pia arkadaşlarıyla birlikte, Japonya'ya giden bir uçakta beraber seyahat etmektedirler. Fakat birden uçak türbülansa girer ve içeride sıra dışı olaylar yaşanmaya başlar. Uçak dünya dışı güçlerin saldırısına uğrarken hosteslerden Leslie Bibb, bu faciadan çıkış bulmaya çalışacaktır. 

Gerilim türündeki filmin yönetmen koltuğunda Garez serisinde imzası olan Japon yönetmen Takashi Shimizu oturuyor. Senaryo ise Craig Rosenberg'e ait. Filmin başrollerinde ise Trueblood dizisi ile kendisine hayran kitlesi edinen Ryan Kwanten, Amy Smart ve Leslie Bibb üstleniyor.

MAYMUNLAR CEHENNEMİ: ŞAFAK VAKTİ 

Genleri değiştirilmiş, isyancı maymun Caesar'ın kaçışının üzerinden on sene geçmiştir. Genetik evrim geçirerek daha da zekileşen Caesar, kendisi gibi oldukça akıllı olan diğer maymunlarla birlikte büyük bir maymunlar ordusu kurmayı başarmıştır. Caesar'ın önderlik ettiği bu maymunlar 10 yıl öncesinde yayılan ölümcül bir virüs salgınından kurtulmayı başaran bir grup insanla karşı karşıya gelir. Ve her iki türün de tek bir amacı vardır, yeni dünya düzenini oluşturan ve söz sahibi olan tür olmak! 

Yönetmenliğini Matt Reeves'ın üstlendiği filmin başrollerinde Andy Serkis'in yanı sıra Jason Clarke, Gary Oldman, Keri Russell, Toby Kebbell, Kodi Smit-McPhee, Enrique Murciano, Kirk Acevedo, Karin Konoval ve Judy Greer yer alıyor. 

AYNI YILDIZIN ALTINDA

16 yaşındaki Hazel üç yıldır tiroid kanseriyle boğuşmaktadır ve kanser akciğerlerine de sıçradığı için yanında bir oksijen tüpüyle gezmektedir. Kanserli hastalar için oluşturulan destek grubunun bir terapi seansı esnasında Augustus isimli bir gençle tanışır. Augustus da beyin tümörüyle savaşmış ve bu yolda bir bacağını kaybetmiştir. İkili birlikte zaman geçirdikçe birbirlerine aşık olurlar. Akciğer tedavisi için hastaneye yatırılan Hazel'ın yanından bir an dahi ayrılmayan Augustus, sevgilisinin çok istediği bir hayali gerçekleştirmek için onunla birlikte yola çıkar. Planlarına göre Amsterdam'a gidecek ve Hazel'ın en sevdiği yazar olan Peter Van Houten'i bulmaya çalışacaklardır...


Josh Boone’un yönetmenliğini üstlendiği film, John Green’in romanından Scott Neustadter ve Michael H. Weber tarafından uyarlandı. Filmin başrollerindeyse Shailene Woodley, Ansel Elgort ve Willem Dafoe yer alıyor.