Cinayetin ardından kaldığı apartta uyurken yakalanan aşırı alkol ve uyuşturucu hap aldığı belirlenen şüpheli Kandemir gözaltına alındı. Hasan Kandemir ilk ifadesinde, kadın avukatın kendisine hakaret edip tokat attığını ileri sürerek, “Korkutmak için bıçağı savurdum. Amacım öldürmek değildi” dedi.

Olay, dün saat 22.00 sıralarında, Karakaya Mahallesi Dere Sokak"ta avukat Tansel Araz'ın yalnız yaşadığı villada meydana geldi. Uzun yıllar Balıkesir Barosu"na kayıtlı avukatlık yapan ve 3 yıl önce Bodrum"a yerleşen avukat Tansel Araz, bir süre önce eşinden ayrıldı. Evinde bir köpek besleyen avukat Tansel Araz'ın çığlıklarını duyan aynı bahçe içerisindeki villalardan birinde oturan komşusu 44 yaşındaki Halil Özalp, yardıma koştu. Açık durumdaki kapıdan içeri giren Özalp, avukat Araz"ı salonun ortasında kanlar içinde yatarken buldu. Çağırılan ambulansla Üniversal Bodrum Hospital"e kaldırılan Araz, doktorların müdahalesine karşın yaşamını yitirdi.

Yapılan ön otopside, vücudu morluklar içerisindeki avukat Tansel Araz"ın önce feci şekilde dövüldüğü, ardından ekmek bıçağıyla iki kez kalbinden, üç kez karnından, bir kez de sırtından bıçaklandığı saptandı. Araz"ın ayrıca, katiliyle boğuşurken ellerinin bıçakla kesildiği, burnunun ve dudaklarının patladığı belirlendi.

CİNAYETTEN SONRA GİDİP UYUMUŞ

Cinayetle ilgili soruşturma başlatan jandarma, komşuların ifadeleri doğrultusunda eve sık sık girip çıktığı öğrenilen su tesisatçısı Hasan Kandemir"i araştırarak, eniştesinin evine baskın yaptı.

Kandemir"in gece eniştesinin evine gelip, kanlar içindeki ellerini göstererek, “Birileri ile kavga ettim. Şimdi gidiyorum, sonra görüşürüz” dediğini öğrenen polis, kaldığı adresi belirledi. Hasan Kandemir'in tek başına kaldığı aparta giden jandarma ekipleri, şaşırtan bir manzarayla karşılaştı. Aşırı derece alkollü olduğu ve uyuşturucu hap aldığı saptanan şüpheli Kandemir, yatağında uyurken bulundu. Gözaltına alınan şüpheli Gümüşlük Jandarma Karakol Komutanlığı"na götürüldü.

“SU TAMİRİ İÇİN EVİNE ÇAĞIRIRDI”

Kandemir verdiği ilk ifadesinde, “Tansel Araz beni evine sık sık su tamiri için çağırırdı. Tartıştığımızı hatırlıyorum. Bana hakaret edip tokat atmaya başlayınca korkutmak için masadaki ekmek bıçağını aldım ve savurmaya başladım. Evden ayrılırken öldüğünü bile bilmiyordum. Amacım öldürmek değildi” dedi.

Cinayette kullanılan kanlı ekmek bıçağı villanın bahçesinde bulunurken avukat Tansel Araz"ın cesedi de otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu"na gönderildi.
Gözaltındaki su tesisatçısı Hasan Kandemir'in sorgusu sürüyor./hürriyet