BAŞBAKAN Erdoğan, dün akşam NTV canlı yayınında Ruşen Çakır, Oğuz Haksever, Nermin Yurteri ve Banu Güven"in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı:

KPSS"DE SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Bu konuda bir erteleme süreci var. Bir de YÖK Denetleme Kurulu"nun bu konu üzerinde çalışmaları var. Erteleme, denetleme ve Isparta"da meydana gelen olay ister istemez YÖK"ü de bu konunun üzerine çok farklı gitmeye sevk etti. Bu denetleme neticesinde ne çıkacak, buna göre bir karar verecekler. Adeta iki tarafı kirli bir değnek. Bir tarafta 30 bin kazanmış insan var. Bunların yanında 300-350 kişinin aynı puanı alması, bir kısmının karı-koca olması, kardeş olması gölge düşürüyor olaya. Ama onların böyle olması acaba bu işin ertelemesini veya iptalini gerektirir mi gerektirmez mi bu konuda Denetleme Kurulu"nun vereceği karar çok önemli. Daha sonra yetkili merci adımını atacaktır, sonunda yargıya gidecektir-gitmeyecektir onun doğrusu henüz bilemiyorum.

KILIÇDAROĞLU"NA DAVET

(CHP lideri Kılıçdaroğlu"nun “altın musluklu villa” eleştirilerine yanıt) Kiracı olarak oturduğum eve davet edeceğim. Bu evde altın musluk var mı? O gazetede gösterilen fotoğraflar var mı? Eğer bu söylenenler yalansa genel başkanlıktan ayrılacak mı? 7.5 milyon dolar deniyor. Yarısına kim alacaksa gelip alsın. Bir apartman dairesinde oturuyorum. Orada 10 komşum var. Orada da kiracıyım, bunları niye anlatmıyor. Artık bıktırdılar, ayıptır. Yasal olmayan bir şey varsa gereğini yapın. Söyledi söyledi kendisinin de villası çıktı, buyur. Böyle üstü açılan bir çatı yok.

"HAYIR" DİYEN DARBECİDİR

"Hayır" diyen darbe anayasını savundukları için darbecidir. Türkiye"de halen belli şeylerden sıyrılmış değiliz. Muhalefet bu metni AK Parti"nin metni gibi anlatmaya çalıştı. Ben de "Bu bir AK Parti, bir Recep Tayyip Erdoğan projesi değildir" dedim. 26 maddenin eleştirisini yapmıyorlar.

BAKANIN YETKİSİ DARALIYOR

Anayasa Mahkemesi, CHP"nin itirazını değerlendirdi ve sonra referanduma gidildi. Bu çalışma sırasında Avrupa Birliği kurumlarını örnek aldık. Şu anda Avrupa ya da dünyada Meclis"in Anayasa Mahkemesi"ne üye vermediği bir ülke yok. Adalet Bakanı"nın yetkisi daraltılıyor.

"AK PARTİ"Lİ DEĞİL" (CHP"li kadınlara Bahçelievler"de yapılan saldırı konusunda) CHP"nin şöyle bir anlayışı var, kendilerine öyle bir haber gelince atlıyorlar. CHP iddiaları araştırmadan gündeme getiriyor. Bunu Avcılar"da yaptılar. Aynı şeyi genel af konusunda, başörtü konusunda yaptılar. Bulduk çıkardık. Eylemin içinde bulunan kişi ifadeye çağrıldı. Çetin Er, Düzce doğumlu. "Ben iddia edildiği gibi AK Parti"li değilim. Babam DSP"ye oy verirdi. Bir kere cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy verdim. Benim DSP"ye sempatim" var diye ifade vermiş. "Benim uykumu bölmeleri, hakaret edip sopayla saldırmaları üzerine olayı gerçekleştirdim. Ben bu bayanlardan şikayetçiyim" diyor.