Görüntülerin ise eve kamera sistemini kuran ve Garipoğlu ailesine ait Alarmnet A.Ş.'nin üst düzey yöneticisi Fatih Garipoğlu tarafından silindiği belirtiliyor.
Münevver Karabulut cinayetinde tüyler ürperten yeni bir gelişme ortaya çıktı. İddiaya göre Bahçeşehir'de bir villada öldürülen Münevver Karabulut cinayetin bir numaralı zanlısı Cem Garipoğlu'nun vahşeti kameralar önünde gerçekleştirdiği iddia edildi. İddiaya göre korkunç cinayet, daha önceden Garipoğlu ailesine ait Alarmnet Güvenlik Hizmetleri A.Ş. tarafından eve kurulumu yapılan güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Yaklaşık bir ay önce TMSF'nin el koyduğu Alarmnet A.Ş.'nin üst düzey yöneticisi olan ve 3 ay önce şirketle ilişkisini kesen Fatih Garipoğlu da o tarihlerde firmada ki pozisyonunu kullanarak internette İP üzerinden canlı izlenebilen kamera görüntülerine el koyarak yok etti.

CEM CANLI YAYINDA KESTİ

İddia, dün Karabulut cinayetiyle gündeme gelen ve ortaya attığı birçok iddiası gerçekleşen Gaziantepli yerel gazeteci Cemil Baran tarafından dile getirildi. Garipoğlu ve Karabulut ailesi arasında arabuluculuk yapan Baran, dün yaptığı açıklamada Cem Garipoğlu'nun Münevver Karabulut'u evde bulunan kameraların önünde testereyle doğradığını, bu görüntülerin Hayyam Garipoğlu'nun oğlu olan ve TMSF el koymadan önce ailenin sahibi olduğu Alarmnet isimli güvenlik sistemleri firmasının üst düzey yöneticisi Fatih Garipoğlu tarafından silindiğini iddia etti.

SIRA BAŞROLLERDE

Bugüne kadar olaydaki figüranların gözaltına alındığını ileri süren Baran, bundan sonra olayla ilgili olarak, "Artık sıra işin başrollerinde. Cem'in emekli hakim dedesi Kasım Garipoğlu, Hayyam Garipoğlu, Alarmnet'in sahibi Fatih Garipoğlu ve eğer gelirse Muhterem Garipoğlu ile Cem'in ağabeyi Levent Garipoğlu gözaltına alınacaktır" görüşünü savundu.

CÜPPE VE SARIKLA GEZDİM

Baran, "Aczimendi tarikatı içinde bulundunuz mu?" sorusuna şu yanıtı verdi: “4 yıl Aczimendi tarikatının içinde kaldım. Cübbe ve sarıkla sokaklarda gezdiğim için ticaretle uğraşırken iflas ettim ve işyerini kapatmak zorunda kaldım.” söyledi.

NE SÖYLERSE ÇIKIYOR

Cinayetin ardından iki aile arasında arabuluculuk yapmasıyla Türkiye'nin gündemine oturan Cemil Baran'ın, yaşanan süreçte cinayetle ilgili ortaya attığı iddiaların neredeyse tamamının doğru çıktığı anlaşıldı. Baran daha önce Cem'in ailesi tarafından saklandğını, Cem'in özel bir ekip tarafından kaçırıldığını ve son olarak 18'ine girmeden polise teslim olacağını iddia etmiş bu iddialar doğru çıkmıştı. Baran'ın son iddiasında gündeme getirdiği Alarmnet Güvenlik Hizmetleri A.Ş'nin, TMSF'nin Hayyam Garipoğlu'ndan yaklaşık bir ay önce el koyduğu şirketler arasında olduğu anlaşıldı.


Babası Cem'i yalanlamadı


Münevver Karabulut cinayeti zanlısı Cem Garipoğlu'nun babası Nida Garipoğlu'nun bir kez daha ifadesine başvuruldu. Nida Garipoğlu, soruşturma savcısı Faruk Erşen Yılmaz'a ifade verdi. Savcının cinayetin hemen ardından yaptığı telefon görüşmelerine ilişkin sorularını yanıtlamadığı öğrenilen Garipoğlu, 'Cem, bana son anda böyle bir durumdan bahsetti, daha sonra arabadan indi' derken, avukat Metin Feyzoğlu ise yaşanan ihlaller nedeniyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracaklarını açıkladı.

Müvekkilinin bugün verdiği ifadeye ilişkin sorular üzerine Feyzoğlu, "Müvekkilim önceki ifadesini tekrar etmiştir. Ancak olay günü oğlu yakalanmamıştı ve ifade vermemişti. Bugün artık ifade vermiştir ve ifadesinde bu olayın kendisinin işlediğini söylemiştir. Anayasa ve CMUK'a göre hiç kimse kendi çocuğunu suçlayıcı beyanda bulunmaya zorlanamaz. Nida Bey daha önceki ifadelerinde bu hakkını kullanmıştı ama oğlu olayı anlattıktan sonra Nida Bey bugünkü ifadesinde 'Cem, bana son anda böyle bir durumdan bahsetti, daha sonra arabadan indi' diye konuşmuştur. Oğlu ve kendi ifadesiyle çelişen bir nokta hemen hemen yok. Bunların ayrıntılarını dava sürecinde mahkeme inceleyecektir" ifadelerini kullandı.


TMSF: Garipoğlu yöneticiydi


TMSF adına şirketin ortakları arasında bulunan Soner Nabi Kılıç, YeniŞafak'a yaptığı açıklamada “Bu daha önce Garioğulları'na ait bir şirketti. Ancak bildiğiniz gibi yaklaşık bir ay önce bizim yönetimimize geçti. Fatih Garipoğlu burada ortak değildi ancak üst düzey yönetici olduğunu biliyorum. Biz de haberleri sizden öğrendik. Konuyla ilgili bilgimiz bu kadar” dedi.


4 yıl boyunca Aczmendilerin içinde yaşadı


Cemil Baran, 28 Şubat sürecinin figüranlarından Aczmendiler'in içine girerek 4 yıl sakal - cüppeyle dolaştığını, hatta bu yüzden iflas ettiğini de doğruladı. Baran bu iddiları bir televizyon programında şu sözlerle anlattı: "Bana Gaziantep'te Sofi Cemil Aczmendi Cemil derler. 94'lü yıllarda 2 tane Aczmendi çocuk gördüm güldüm. Yav bizde namaz kılıyoruz biz de abdest alıyoruz güldüm. Birgün sonra ziyaretine gittiğimde ikinci gün elimde asa cübbe bende aczmendi oldum. Zaman zaman Müslüm Gündüz aşikar olmuş ve etkisinde kalmıştım. Artık işime gücüme bakmaz olmuştum. Bir ara unutmuyorum. Boğaziçi köprüsünün üzerinde herşehirden bir otobüs gelmişti. Köprünün üzeri hertaraf simsiyah olmuştu. Emniyet bizi içeri almadılar. Biz bu hataya düştük. 4 sene zamanımız hibe oldu"


Yeni gözaltılar olabilir sinyali


İstanbul Valisi Muammer Güler, Münevver Karabulut cinayetine ilişkin, 'Bu gözaltılardan sonra eğer gerekiyorsa yeni gözaltılar da olabilir ama öncelikle cinayetin soruşturması yürütülüyor” dedi. Güler, “Bu arada, yardım ve yataklıkla ilgili varsa suçlular onlarla ilgili araştırma yapılıyor' diye konuştu. Öte yandan, gözaltına alınan 5 kişiden, ailenin şoförü Ahmet Batur'un eşi Kamuran Batur, sorgusunun ardından serbest bırakıldı.


1 saat dolaştırıp babasına verdik


Münevver cinayetiyle ilgili gözaltına alınan 5 kişinin ifadelerinde Nida Garipoğlu'nun telefonla araması üzerine Cem'i bir saat arabayla dolaştırdıkları, sonra da babasına teslim ettiklerini söyledikleri öğrenildi.


Nida Garipoğlu'nun şoförü Ahmet Badur ile Mehmet Karakayalı, Cem Garipoğlu'nun saklanmasında rol aldıklarını itiraf etti. Münevver Karabulut'un katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun saklanmasıyla ilgili sırlar gün yüzüne çıkıyor. Katil zanlısı Cem Garipoğlu'na firarda olduğu dönemde yardım ve yataklık yapanların tespiti amacıyla başlatılan çalışma kapsamında gözaltına alınan ve İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğünde tutulan 5 kişi için savcılıktan ek gözetim süresi alındı. Gözaltındaki 5 kişiden 2'sinin, Cem Garipoğlu'na yardımcı olduklarını itiraf ettikleri belirtildi.

Badur ve Kayakayalı'nın ifadelerinde "Olay günü Nida Garipoğlu bizi villaya çağırdı ve Cem'i alıp arabayla gezdirmemizi söyledi. Biz de Cem'i aldık. Bir saat arabayla gezdik. Sonra Cem'i tekrar kendisine getirmemizi istedi" dedikleri öğrenildi. Badur'un Cem'in olay gecesini Beylikdüzü Güzelyurt Mahallesi, Yıldırım Beyazıt Caddesi Profesörler Sitesi A Blok No: 32'de saklandığını da itiraf ettiği bildirildi./yeni şafak