F.BAHÇE Kulübü"nün aylardır merakla beklenen Divan Kurulu toplantısına "villa kavgası" damga vurdu. Faruk Ilgaz Tesisleri"ndeki toplantıda eski yönetici Hakan Bilal Kutlualp"in açtığı villa konusu, gerginliğe ve karşılıklı suçlamalara neden oldu. Tesisleşme devriminin anlatıldığı barkovizyon gösterisi ile neşeli bir ortamda başlayan toplantıda, Dünya Boks Şampiyonu Gülsüm Tatar da alkışlandı. Ancak konuşma bölümüne geçildiğinde Kutlualp eteğindeki tüm sert taşları dökdü.

KUTLUALP, Aziz Yıldırım"a karşı ciddi eleştirilerde bulunduğu konuşmasında ana fikir olarak şunları söyledi: “Artık futbolculara verilen 3-4 milyon Euro"lar sağlıklı değil. Emre ve Güiza"nın maliyetleri 100 trilyon. (Eski parayla) Bilinçsiz borçlanma büyürse F.Bahçe elindeki kaynaklara başvuracak. Bu iş anafora döner. Bizden sonrakilerin elinde bir şey bırakmayacak hale gelebiliriz. 5-6 milyon dolarlık gayrımenkulu 4"e alıp, "kâr ettik" diyorlar. Ama bu tüzüğe aykırı. Tüzük, başkan ve yönetimin F.Bahçe Kulübü ile ticari ilişkiye girmesini göstermiyor. Bu yönetim tehlikeli bir işin yolunu açmıştır. Hesaplar doğru olabilir ama bağımsız bir şirket F.Bahçe"yi denetlemeli.”

SON KARAR NİSAN"DA

KÜRSÜDEN Kutlualp, Aziz Yıldırım"a dönerek, “Villaları kulübe hibe et, şık olmayan davranışı düzelt. F.Bahçe Başkanı"na yakışan budur” dedi. Sinirlenen Yıldırım, tüzüğü göstererek “Al oku. Bak ben F.Bahçe Başkanı"yım. Bana "sen" diyemezsin. Sen de 8 tane hibe et, biz gerekirse ederiz” diye tepki koydu. Sözlü kavga, yönetici Şekip Mosturoğlu"nun “Şampiyon olamadığımız gün sen göbek attın. Sen sus” sözüyle iyice alev aldı. Kutlualp de bu söze “Ben F.Bahçe şampiyon olduğunda göbek attım. Her lafa cevabımız var ama şimdilik bu kadar konuşuyorum” yanıtını verdi.

TOPLANTININ sonraki bölümünde başkan adayı Kemal Açıkgöz konuşmasını uzatınca mikrofonu kapatıldı ve 2. gerginlik yaşandı. Son dakikalarda Aziz Yıldırım kürsüye gelerek şu eleştirileri getirdi: “Tüzüğü ben yazdım, hata yapar mıyım? Bütçeyi 16 milyon dolardan 200 milyon dolara getirdim. Çaycıya, çiçekçiye olan borçları ödedim. H.Bilal Kutlualp için çok insanı kırdım. Ben her seyahatimi cebimden ödedim.

ŞİMDİ bana "villa aldın" diyor. Ama sen bir oyuncu için (Anelka) özel uçak tuttun, bunu kulübe ödettin. Aramızdaki fark bu. Milano"ya giderken uçakta tuvaletin üzerinde oturdun, sırf benle, Şenes Beyle bu kulübe üye olmak için. F.Bahçeli ol. İlk kez bir Divan Kurulu toplantısından çok rahatsız oldum. Adaylık kararımı nisanda açıklayacağım.” Bu arada F.Bahçe"de FENERCELL projesi müjdelenirken, faaliyet raporunda 2008 yılına dair 280 milyon 958 bin 743 TL gelir, 291 milyon 674 bin 863 TL gider açıklandı.

"Dinime küfreden müslüman olsa"

GERGİN geçen toplantı sonrası gazetecilerle konuşan H.Bilal Kutlualp, Aziz Yıldırım"ın “Bir futbolcuyu özel uçakla İstanbul"a getirip, parasını da kulübe ödettin” sözlerini şöyle cevapladı:

“DOĞRUDUR, Anelka"yı uçakla getirdim. Transferin son günü, 31 Ocak Pazartesi sabaha karşı 03.00"te geldi. Ertesi gün THY uçağıyla getirseydik işlemler yetişmezdi, transfer de olmazdı. Benden sonra Kezman"ı Madrid"den alıp, Belgrad"a indirip, oradan hanımını alıp özel uçakla İstanbul"a getirmişlerdir. Ben bunu doğru buluyorum. Dinime küfür eden müslüman olsa.”