Çaldıkları eşyaları satarak uyuşturucu aldıkları öğrenilen çete üyelerinin mağdur ettiği isimler arasında emekli bir müsteşar da bulunuyor.

Başakşehir ve Bahçeşehir’de artan hırsızlık vakaları, Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerini harekete geçirdi. Bölgedeki güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, durumlarından şüphelendikleri zanlıların bindikleri aracın plakasını incelemeye aldı. Aracın kiralandığı firmaya ulaşan polis, çete lideri Adem Y.’ye ulaştı. Gözaltına alınan zanlının sorgusu sonrasında çetenin diğer üyeleri Ali K., Şerafettin Y. ve Ramazan G. de gözaltına alındı. Zanlıların üstlerinde ve evlerinde yapılan aramalarda çalıntı oldukları tahmin edilen çok sayıda eşya ele geçirildi. Sorgulamalarında suçlarını kabul ettikleri öğrenilen zanlılar, gözlerine kestirdikleri villalara cam veya kapıyı kanırtmak suretiyle girdikten sonra evde buldukları değerli eşyaları çaldıklarını aktardı.

Zanlıların mağdurları arasında emekli müsteşar Metin Ç., spor malzemeleri firması sahibi Kamil T. ve genel cerrah Celal K.’nin de olduğu ortaya çıktı. Genel cerrah Celal K.’nın evinden toplam değeri 150 bin lirayı bulan gümüş ve saat çalan zanlıların bu eşyaları satarak uyuşturucu temin ettikleri belirlendi.

Çete lideri olduğu iddia edilen Adem Y.’nin çeşitli suçlardan 15 sabıkası olduğu öğrenildi. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği’nde işlemleri tamamlanan zanlılar, Küçükçekmece Adliye’sine sevk edildi.