Nazilli’de meydana gelen trafik kazası, güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Kamareların saniye saniye kaydettiği kazayı yapan da görenler de durma zahmetinde bile bulunmadı. Kazada yaşamını yitiren Osman Demiray’ın geçtiğimiz yıllarda haberlere yansıyan 2 metre zincirle bir ağaca bağlı geçen yaşam öyküsü yürekleri burkmuştu.
Edinilen bilgiye göre, Yeşil mahalle 75. Yıl bulvarından Denizli-Aydın karayoluna koşarak çıkan 24 yaşındaki zihinsel engelli Osman Demiray’a, Mustafa Toprak (27) idaresindeki 09 F 3576 plakalı kamyonet çarptı. Yaklaşık 15 metre aracın altında sürüklenen Osman Demiray olay yerinde yaşamını yitirirken, güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülenen kazada kamyonet sürücüsü Mustafa Toprak aracıyla birlikte olay yerinden kaçtı. Olay yerine gelen polis ve Cumhuriyet Savcısı’nın yaptığı incelemenin ardından Osman Demiray’ın cesedi Nazilli Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı. Nazilli Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından güvenlik kameralarından tespit edilmeye çalışan sürücü Mustafa Toprak, olaydan 3 saat sonra ise Hürriyet Polis Merkezine giderek teslim oldu. Kaza nedeniyle korkarak kaçtığını ifade eden Toprak, kazada ölen Osman Demiray’ın mahalle komşusu olduğunu ifade ederek kendisini tanıdığı ve öldüğü için çok üzgün olduğunu ifade etti. Öte yandan olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

“19 YILDIR AYAĞINDA ZİNCİRLE YAŞIYORDU”
Trafik kazasında hayatını kaybeden Osman’ın yürek burkan dramı Ağustos 2009 yılında Yalnız Değilsin Derneği ve eski Kaymakam Caner Yıldız’ın yardımı ile ortaya çıkmıştı. Tüm Türkiye Osman’ı ayağında 2 metre zincirle bir ağaca bağlı yaşıyor olarak öğrenmişti. 5 yaşından itibaren çevreye zarar verdiği için ailesi tarafından ayağına zincir vurulan Osman Demiray’ın yaşamı görenlerin yüreklerini dağlıyordu. Her geçen gün kilosu artan Osman'ı zapt etmekte sıkıntı yaşayan aile, çocuğun tedavisi için yetkililerden yardım beklediklerini söylemişlerdi. Osman’ın büyümesi ve çevreye verdiği zarardan dolayı aşırı şikayet gelmesiyle havaların sıcak olduğu dönemlerde evin bahçesinde bulunan ağaca kış aylarında ise evin içinde ayağına bağlanan zincirle sabit bir yere bağlı yaşıyordu. Çaresiz Anne Havva Demiray, çocuğunun Manisa'daki tedavi sürecinin daha sık uygulanmasını isterken çocuğunun evde olduğu dönemlerde sürekli yiyerek kilosunun daha da arttığını bunun da ciddi sorunlara neden olduğunu söylemişti.

20120127a27011c0_02.jpg