Vicdani retçiller, "Savaşa karşı olan tüm kadınları, birlikte sesimizi yükseltmeye ve savaş çığırtkanlığı yapanlara rağmen kadınlar olarak bu savaşın bir parçası olmayacağımızı haykırmaya çağırıyoruz" dedi.
 
Konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Bu coğrafyada yıllardır yaşanan savaşı durdurmak için Kürt ve Türk gençleri artık savaşmak yerine daha etkili bir yol izliyorlar. 'Asker olmayı, elime silah almayı, kardeşime kurşun sıkmayı, ölmeyi ve öldürmeyi reddediyorum' diyerek vicdani retlerini açıklıyorlar. Coğrafyanın dört bir yanından yükseliyor bu reddedişler; Amed'den, İzmir'den, İstanbul'dan, Trabzon'dan yükseliyor" denildi. 
 
Vicdani retçilerin barış istediği belirtilen açıklamada, "Bizler vicdani retçi kadınlar olarak bir kez daha söylüyoruz; ne uğruna olursa olsun savaştırdığımız oğullar, eşler, sevgililer artık savaşa gitmeyi ve asker olmayı reddetmeli. Çünkü barışa giden en etkili yol budur" ifadelerine yer verildi. 
 
"Bizlere yıllarca öğretildiği gibi doğamız itibariyle pasif ve barışçıl olduğumuz için değil; politik birer özne olduğumuz için reddediyoruz" denilen açıklamada, vicdani reddin operasyonların durdurulması ve savaşın sonlandırılmasında etkili olabileceği ifade edildi. Vicdani Retçi Kadınlar, "Savaşa karşı olan tüm kadınları, birlikte sesimizi yükseltmeye ve savaş çığırtkanlığı yapanlara rağmen kadınlar olarak bu savaşın bir parçası olmayacağımızı haykırmaya çağırıyoruz" dedi.