Dul kadını başına sporda kullanılan ağırlıklarla vurarak öldüren Oktay Daler müebbet üniversiteli sevgilisi 25 yıl hapis yedi. Genç kızın son sözleri ise dikkat çekti...

Yargıtayın, yerel mahkemenin verdiği kararı bozmasının ardından tekrar görülen cinayet davasında, sanık Oktay Daler müebbet
hapis cezası, sanığın üniversite öğrencisi kız arkadaşı ise 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Yargıtayın kararı doğrultusunda Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen cinayet davasının duruşmasına, "kasten adam öldürmek" ve "nitelikli yağma" suçlarından tutuklu bulunan Ayşe Kevser Baskak (23), erkek arkadaşı Oktay Daler (26) ile tarafların avukatları katıldı.

Mahkemede savunma yapan Ayşe Kevser Baskak, öldürme eylemine karışmadığını ve olayın olduğu gün fakültede vize sınavına girdiğini söyledi.

Olayın planlanmadan gerçekleştiğini öne süren Baskak, "Ben öldürülen kadının çantasından para almadım. Ailemin maddi durumu iyi, benim paraya ihtiyacım yok. Sanık Oktay"dan çok korkuyordum. Olay sonrası bana verdiği çantayı da korktuğum için aldım. Polis, kaldığım yurda gelip çantayı istediğinde kendi elimle verdim. Olayı planlamış olsaydım çantayı vermezdim. Olayı, Oktay"dan korktuğum için polise bildiremedim." dedi.

Mahkeme Başkanı, yapılan savunmaların ardından duruşmanın bittiğini söyledi.

Son sözü sorulan sanıklardan Ayşe Kevser Baskak, "Vicdanen çok rahatım. Gönlüm rahat. Olaya karışmadım. Verdiğiniz karara saygı duyuyorum" dedi.

Mahkeme Başkanı 2007 yılının sonunda verilen kararın tekrarlandığını ve cezada bir değişme olmadığını söyledi.

Mahkeme heyeti, sanık Daler"e "kasten adam öldürmekten" müebbet hapis cezası verdi. Baskak ise cinayete karıştığı gerekçesiyle 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca her 2 sanığa, "nitelikli yağma" suçundan 12 yıl 6"şar ay hapis cezası verildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Konya"da 16 Ocak 2007 tarihinde merkez Selçuklu ilçesindeki evinde Lale Yaylacı, başına sopa ve spor yapılırken kullanılan ağırlıkla vurulduktan sonra boğazı kesilerek öldürülmüş, kolundaki 5 bilezik ile 3 künye ve 1 altın kol saati gasp edilmişti.

Olayla ilgili olarak Lale Yaylacı"nın komşusu Oktay Daler ile Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Almanca Bölümü 2. sınıf öğrencisi sevgilisi Ayşe Kevser Baskak yakalanmıştı.

Sanık Daler, polisteki ifadesinde kız arkadaşı Ayşe"nin masraflarını karşılamak için olayı gerçekleştirdiğini itiraf etmişti. Önceki duruşmalarda Cumhuriyet Savcısı mütalaasında, sanıkların borçları yüzünden olayı gerçekleştirdiklerini öne sürmüştü.

Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesince 2007 yılının sonunda verilen kararın dosyası, öldürülen Lale Yaylacı"nın avukatlarının talebi üzerine, Ayşe Kevser Baskak"ın (23) da olayı soğuk kanlı ve tasarlayarak gerçekleştirdiği gerekçesiyle bu yönde ceza verilmesi için Yargıtay 1. Ceza Dairesine gönderilmişti.

Daire, yapılan itirazları uygun görerek, duruşmanın yerel mahkemede yeniden görülmesine karar vermişti.

Milliyet