ESKİŞEHİR'de, 17 yaşındaki lise son sınıf öğrencisi Cansu Özsoy, bilgisayarında "Dünyada ölümden başkası yalan" adlı şarkıyı dinledikten sonra apartmanın 7'nci kat balkonundan aşağıya atlayarak intihar etti. Cansu Özsoy'un, bir süre önce ağabeyi tarafından boğularak öldürülen ve evleri ateşe verilen Melike Balaban'ın çok yakın arkadaşı olduğu, olay günü Melike'yi evlerine davet edemediği nedeniyle vicdan azabı duyduğu da öne sürüldü.
Yenidoğan Mahallesi, Sevinç Caddesi'nde, bu akşam saat 20.30 sıralarında meydana gelen olayda Eskişehir Yunus Emre Lisesi son sınıf öğrencisi Cansu Özsoy, kaldığı 10 katlı Evrim Kent Sitesi, A Blok'un 7'nci kat balkonundan aşağıya atladı. Apartman bahçesindeki seçimlerin üzerine düşen Cansu Özsoy, vatandaşların çağırdığı 112 ambulansıyla Eskişehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil serviste doktorların yaptığı müdahalelere karşın Cansu Özsoy kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Olayın ardından eve giren polisler Cansu Özsoy'un kaldığı odadaki bilgisayarında son olarak "Dünyada ölümden başkası yalan şarkısını dinlediğini belirledi ve geride bıraktığı mektubu buldu. Cansu Özsoy ailesine hitaben yazdığı mektubunda, “En kötü günlerimde, yanımda kimse olmadı. Kendimi hep yalnız hissettim. Beni affedin. Bu hayattı yaşayamadım, hayata tutunamadım. Herkesten özür diliyorum” şeklinde yazdı.

YAKIN ARKADAŞININ HABER KÜPÜRLERİ DUVARINDA
İntihar eden Cansu Özsoy'un odasının duvarında ise 20 Şubat 2010 tarihinde Eskişehir'de ağabeyi tarafından boğularak öldürülüp evleri yakılan aynı okulda okudukları çok yakın arkadaşı olan Melike Balaban'ın ölümüyle ilgili yayınlanan gazete küpürlerinin asıldığı belirtildi. Melike Balaban'ın öldürüldüğü gün yakın arkadaşı Cansu Özsoy'a, “Ağabeyim Ankara'dan gelecek. Ondan korkuyorum. Sizin evde kalabilir miyim?” dediği, Cansu'nun ise ailesinden çekindiği için Melike'yi evlerine davet etmediği ve bu yüzden de vicdan azabı çektiği öne sürüldü.
Yakınları, Cansu Özsoy'un babasının İstanbul'da mide ameliyatı olduğunu, annesinin de babasıyla birlikte İstanbul'a bulunduğunu, kendisinin ise babaannesiyle birlikte evlerinde kaldığını söyledi. Komşuları ise, baba Yaşar Özsoy'un kanser hastası olduğunu ve bir süredir tedavi gördüğünü öne sürdü. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü bildirdi.

DHA