KÜÇÜKÇEKMECE"DE 9 yıl önce "Erkeklerle geziyor" iddiasıyla boğularak öldürülen 17 yaşındaki Çimen Yüksel'in ağabeyi Savaş Yüksel"in "Kız kardeşim her gece rüyama giriyor. Artık uyuyamıyorum. Onu biz ailesi öldürdük" şeklindeki ihbarıyla aydınlandığı ortaya çıktı.

Ölüm kararını erkek kardeşlerin ortak aldığı, Çimen"i ise en küçük kardeş İzzet Yüksel"in uyurken kabloyla boğduğu belirlendi. Baba "Haberim yok" derken annenin "Hepsi çocuğum. Kimseye söyleyemedim" dediği öğrenildi. İhbarcı ağabey Savaş, "Bunu yabancı bile yapmazdı. Bize yazıklar olsun" dedi.

İstanbul"da 2000 yılında kaybolan ve 9 yıl sonra cinayete kurban gittiği anlaşılan 17 yaşındaki Çimen Yüksel"in öldürülüşündeki sır, ağabeyi Savaş Yüksel'in, “Kız kardeşim her gece rüyama giriyor. Artık uyuyamıyorum. Onu biz ailesi öldürdük" şeklindeki ihbarıyla ortaya çıktı. Bu bilgi üzerine Cinayet Büro Amirliği ekipleri, İstanbul, Antalya ve Zonguldak"ta Yüksel ailesine ait tespit ettiği adreslere operasyon düzenledi. Baskınlarda Çimen"in annesi Şerife (53), baba Yaşar (55), kızkardeşi Hatice (22), ağabeyleri Savaş (35), Seven (31) ve İzzet (29) gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü"nde yapılan sorgulamada Çimen"in "Açık saçık giyiniyor. Erkeklerle geziyor" şeklindeki dedikodular yüzünden öldürüldüğü belirlendi. Dedikoduların artması üzerine erkek kardeşlerin toplanarak "Bu kız bizim onurumuzu namusumuzu lekeliyor" denilerek öldürülmesine karar verildiği öğrenildi. Öldürülme işinin ise en küçük kardeş olan İzzet"e verildiği belirtildi. İzzet"in de zorluk çıkmaması için kardeşi Çimen"in yatmasını beklediği uyuduktan sonra kabloyla boğduğu ifade edildi.

Zanlılardan ihbarcı ağabey Savaş Yüksel"in ifadesinde "Dokuz yıldır huzursuzum. Vicdanımın sesini dinleyip itirafta bulundum. Kız kardeşim her gece rüyama giriyor. Artık uyuyamıyorum. Onu biz ailesi öldürdük. Kız kardeşim hakkında mahallede dedikodular dolaşıyordu. Kendisini bir kenara çekip defalarca uyardık. Ancak buna rağmene bir düzelme göremedik. Biz de 3 erkek kardeş oturup kendi aramızda konuştuk. Kız kardeşimiz onumurumuz namusumuzu kirletiyor, diye düşündük. Sessiz bir şekilde öldürülmesi en kesin çözümdü. Bunun için de aramızda en küçük olan İzzet"i görevlendirdik. İzzet, Çimen uyuduğu sırada odasına girip kabloyu boynuna dolayarak sıktı. Boğulduğundan emin olduktan sonra cesedini arabayla Şile yolunda boş bir araziye gömdük. Bu olan bitenden aileden herkesin haberi vardı. O zamanlar kurtulduğumuzu, temizlendiğimizi sandık ama şimdi çok pişmanım. Yaptığımız insanlık dışı. Bunu yabancı bile yapmazdı. Bize yazıklar olsun" dediği belirtildi.

Gözaltına bulunan anne Şerife Çimen "Öldürüldüğünü sonradan öğrendim. Kızımı kaybettim bari diğer çocuklarımı kaybetmeyeyim, dedim. Kimseye söyleyemedim. Çok pişmanım" derken baba Yaşar Yüksel ise "Hiçbir olaydan haberim yoktu. Öldüreceklerini bilmiyordum. En son ben öğrendim" diye konuştu.

Emniyetteki işlemlerinin ardından 6 kişi Küçükçekmece Adliyesi"ne sevk edildi. Bu sırada polisin Çimen"in Kurtköy, Şile yolu üzerinde gömüldüğü söylenen ormanlık alanda inceleme yaptı. Ancak ilk yapılan incelemelerde aradan çok uzun süre geçtiği için zanlılar cesedi nereye gömdüklerini hatırlayamadı. Bunun üzerine cesedin olabileceği 5 farklı yerde kazı yapıldı ancak Çimen Yüksel"in cesedine rastlanılamadı. Aramalara birkaç gün ara verildiği öğrenildi.- hürriyet