ESKİŞEHİR"de ilköğretim okulu öğretmeni annesi Zekiye Ö."yü, evde uyurken içeriye aldığı kendisi gibi işitme engelli sevgilisine ve arkadaşına öldürtmekten yargılanan 19 yaşındaki Esra Ö., duruşmada tercüman aracılığıyla “Çok pişmanım, vicdan azabı çekiyorum” dedi.

31 Ocak 2008'de sınıf öğretmeni 44 yaşındaki Zekiye Ö. evinin yatak odasında 38 yerinden bıçaklanarak öldürülmüş ve evde bulunan altınları çalınmıştı.

Polis, olaydan sonra evli 2 çocuk annesi Zekiye Ö."nün katil zanlısı olarak işitme engelli kızı Esra Ö. ile Esra"nın sevgilisi işitme engelli 20 yaşındaki Gökhan U. ve işitme engelli arkadaşı 21 yaşındaki Faruk K."yi gözaltına almıştı. Esra Ö. polise verdiği ifadesinde annesini Gökhan ile evlenmesine izin vermediğini için öldürttüğünü söylemişti. Esra Ö., sevgilisi Gökhan U. ve arkadaşı Faruk K. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Öz annesini öldürten Esra Ö. ile kendisi gibi işitme engelli olan sevgilisi Gökhan U. ve Faruk K."nin yargılanmalarına Eskişehir 1"inci Ağır Ceza Mahkemesi"nde devam edildi. "Canavarca hisle tasarlayarak kasten öldürme ve hırsızlık" suçlarından ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle yargılanan 3 işitme engelli sanık tercüman aracılığıyla kendilerini savundu. Sanıklardan Esra Ö. ifadesinde “Çok pişmanım, vicdan azabı çekiyorum” dedi.

Diğer sanıklar Gökhan U. ile Faruk K. ise son yapılan duruşmada ifade vermedi. Gökhan U. önceki duruşmalarda “Esra annesiyle tartışmıştı ve onu öldürmek istediğini söylüyordu. Ben de ona sabırlı olmasını söyledim. Daha sonra öldürmek için anlaştık. Bana zayıf olduğumu yanıma arkadaşım Faruk K."yi de almamı söyledi. Öldürme şekli konusunda görüşmedik. Eve geldiğimizde Esra masanın üzerindeki bıçağı bana verdi. Faruk"ta bıçak yoktu. Ben uyumakta olan Esra"nın annesinin karnına doğru bıçağı 5-6 kez sapladım. Bu sırada elimden yaralanmışım. Pişmanım, böyle olmasını istemezdik” demişti.

Faruk K. ise daha önce verdiği ifadesinde Zekiye Ö."yü Gökhan U."nun bıçakladığını söyleyerek “Gökhan olay günü beni yanına çağırdı. Birlikte sevgilisi olan Esra Ö."nün evine gittik. Esra annesinin yatak odasında uyuduğu söyledi. Ben önden gittim. Kapıyı açtım. Uyumakta olan Zekiye Ö."yü hareket etmemesi için tuttum. Bu sırada Gökhan"da onu bıçakladı” diye konuşmuştu.

Ağır Ceza Mahkemesi heyeti 3 sanığın akli dengelerinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi için Adli Tıp Kurumundan gelecek olan raporların beklenmesine ve sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.