Bazı takımlar, bazı hakemleri takımlarını yönetirken görmek istemiyor. F.Bahçe Selçuk Dereli"yi, Beşiktaş Vedat Yüksel, İsmet Arzuman ve Kuddusi Müftüoğlu"nu, Trabzon Cem Deda ve Bülent Demirlek"i istemiyor. Merkez Hakem Kurulu da bu isimleri o takımların maçlarına vermiyor

KİM KİMİ İSTEMİYOR SELÇUK DERELİ FENERBAHÇE'NİN KARA LİSTESİNDE
Fenerbahçe, geçtiğimiz sezon oynanan Türkiye Kupası finalinde Beşiktaş yanlısı bir yönetim gösterdiği iddiasıyla Selçuk Dereli"yi kara listeye aldı. O günden bu yana Selçuk Dereli Fenerbahçe"nin maçlarına verilmedi. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, gördüğü yerde Selçuk Dereli"yi tokatlayacağını söyledi. Karşılaşma sonrası yaşanan olaylardan dolayı Dereli, Aziz Yıldırım ile asbaşkanlar Ali Koç, Mahmut Nedim Uslu ve Osman Murat Özaydınlı"dan davacı oldu. Selçuk Dereli suç duyurusu dilekçesinde Aziz Yıldırım hakkında “görevli memura hakaret”, “sövme” ve “tehdit” suçlarından, diğer 3 yönetici hakkında da “görevli memura hakaret” suçundan işlem yapılmasını istedi.


VEDAT YÜKSEL: 2007-2008 sezonunun 5. haftasında oynanan Ankaraspor-Beşiktaş maçında, Siyah-Beyazlılar"ın uzatma dakikalarındaki golünü faul gerekçesiyle iptal etti. Bu da Vedat Yüksel"in Beşiktaş"tan boykot yemesine neden oldu.

İSMET ARZUMAN: 11. haftada oynanan Fenerbahçe derbisinde son dakikada atılan gol de, İsmet Arzuman tarafından iptal edildi. Arzuman, bir daha Beşiktaş maçlarına verilmedi.

KUDDUSİ MÜFTÜOĞLU: Beşiktaş-Kayserispor maçında Siyah-Beyazlılar"ın iki penaltısını vermedi; karşılaşma 0-0 bitti. Müftüoğlu 3 ay maç alamadığı gibi, FIFA listesinden de çıkartıldı.

CEM DEDA: 2006-2007 sezonunda Vestel Manisaspor-Trabzonspor maçında Karadeniz temsilcisinin bir penaltısının verilmediği, alehlerine de penaltı çalındığı iddia edilmişti. Trabzonspor Başkanı Nuri Albayrak, “Dedesi hakem, babası hakem, oğlu hakem. Bunlar çete olmuşlar” şeklinde açıklama yapmıştı.

CÜNEYT ÇAKIR: 2006-2007 sezonunda Vestel Manisaspor-Sakaryaspor maçında saha içinde çıkan olaylar nedeniyle maç tatil edilmişti. Kamuoyunda haksız bir iptal olarak nitelendirildi ancak MHK Çakır"ın arkasında durdu. Buna rağmen bir daha Vestel Manisaspor maçı yönetemedi.

ÇETİN SARIGÜL: Konyaspor-İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında evsahibi takımın attığı iki goldeki faulü veremedi. Maçı Konyaspor 3-2 kazandı; Sarıgül de kızağa çekildi.

OKTAY DEMİRAY: Kayserispor-Fenerbahçe maçında ön plana çıktı. Edu"ya gösterdiği kırmızı kart, daha sonra federasyon tarafından iptal edildi. Semih"in ofsayt gerekçesiyle iptal edilen golü, uzun süre tartışıldı. Bir daha Sarı-Lacivertli ekibin maçını yönetemedi.

BÜLENT DEMİRLEK: Daha sezonun ilk maçında Trabzonspor camiasının hışmına uğradı. Bordo-Mavililer 1-0 öndeyken, sahaya giren taraftarlar nedeniyle maç tatil olmuş ve Sivasspor hükmen galip ilan edilmişti. Doğru kararına rağmen Hakem Bülent Demirlek bundan sonra ne Trabzonspor maçlarına atandı, ne de Trabzon"un yakınından geçti.