Milli Prodüktivite Merkezi (MPM) Aydın Verimliliği Artırma Projesi eğitimleri kapsamında MPM Teknik Müşaviri Ferda Hekimci"nin konuşmacı olarak katıldığı “Tüketici Hakları, Verimlilik, Kalite ve Tüketici Bilinci” konulu eğitim toplantısı Aydın Ticaret Odası toplantı salonunda yapıldı.
Adına kısaca “Küreselleşme” denilen yeni bir sürecin yaşandığını, bu durumun ise üretim, ticaret ve pazarlama süreçlerinde klasik tüketici beklentilerini de aşan bir anlayışla, tüketici ortak paydasında buluşmayı zorunlu kılındığını belirten Ferda Hekimci, “Günümüzün küreselleşen dünyasında, Tüketici Haklarına aykırı, güvensiz, kalitesiz, tekelci, tek taraflı bir üretim ile ilgili tüm çabaların sahipleri rekabet edemeyen, verimsiz işletmelerin sahipleri olarak yok olmaya mahkûmdurlar” dedi.
Hekimci, “Bilindiği gibi Tüketici Hakları ve Tüketicinin korunması konusu yediden yemişe tüm toplumu ilgilendiren bir çeşitlilik içermektedir. Öte yandan Tüketici Hakları günümüzün olağanüstü sosyoekonomik döngüsü içerisinde Tüketicinin Korunması olgusu ile çok yönlü ve her an yeni açılımlar gerektiren bir zorunluluğu da beraberinde getirmektedir” diyerek Tüketici Hakları ve Tüketicinin Korunması konusunda verilecek bir eğitimin güncel yaşamda çıkan veya çıkabilecek konuları içermesi gerektiğinin altını çizdi.
Eğitim toplantısına katılanlar arasında olan Tüketici Hakları Derneği Aydın Şube Başkanı Ümit Kutbay, günümüzde yaşanan tüketici sorunları ile ilgili örnekler vererek yaşanılan sorunlar karşısında haklarımızın neler olduğu ile ilgili bilgiler verdi. -iha