İlkokulu bitirdikten sonra okuldan ayrılan E.K. (19) bir müzikholde çalışan C.K. ile evlenme vaadiyle kandırılıp cinsel ilişkiye girdiği iddiasıyla anne ve babasının 'yırtıksın, sürtüksün..' gibi sözlü baskılarından bunalıp 12 Haziran 2010'da evden kaçtı. Bir hafta parklarda yatan E.K. iddiaya göre, sığındığı gece bekçisi arkadaşı Fırat Gezek'in tecavüzüne uğradı. Ardından Gezek, E.K.'yi arkadaşları Barış Lütfü Dağtekin ve Abdullah Eriş'e tecavüz ettirdi. Kendisini eve kitleyip giden tecavüz zanlılarının evde unuttuğu cep telefonuyla polisi arayıp kurtulan E.K.'nin şikayeti üzerine tutuklanan ve daha sonra tahliye edilen Gezek, Dağtekin ile Eriş'e yargılandıkları Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar verildi. Duruşmaya katılan Gezek, son savunmasında E.K. ile 2.5 yıldır arkadaş olduklarını belirterek, "Cumali diye birinin kızlığını bozduğunu söylemişti. Ailesi şiddet uyguluyordu. Olay günü aradı, Barış'ın evine gelmesini söyledim. O gece işe gittim. Barış'la aynı evde kaldı. Ertesi gün 2 kez ilişkiye girdik. Abdullah'la ilişkiye girip girmediğini bilmiyorum. Zorla evde tutmadım. Pazarlamadım" dedi.

Gezek son sözünde de, "Yaptıklarımdan özür diliyorum. Sorun, eğer kendi isteği dışında zorla ilişkiye girdiysem idamımı isterim" dedi.

Eriş de, E.K'nın yalan söylediğini, rızasıyla ilişkiye girdiğini iddia etti. Duruşmaya gelmeyen Dağtekin de suçlamayı kabul etmeyerek, "Fırat beni eve çağırdı. E.K., evin hanımı gibi evde dolaşıyordu. Fırat uykusuzdu. E.K.'nin ise gözleri kanlıydı. Ben, E.K.'nin sırtını sıvazladım. Neşelensin diye espiri yaptım. E.K. annesi ile babasının problemli olduğundan bahsetti. Daha sonra başını omuzuma koydu. Omuzumdan beni öptü. Ben de karşılık verdim. Kendi rızasıyla ilişkiye girdik. Fırat evdeydi. E.K. ile cinsel ilişkiye girdiğimi sonradan öğrendi, ancak herhangi bir tepki göstermedi. Cebimdeki 10 liranın 5 lirasını E.K.'ya vermek istedim. O da güldü, almadı. 'Sonra görüşürüz' dedi. Kesinlikle zorla ilişkiye girmedim" diyerek kendini savunmuştu. Duruşmaya annesiyle birlikte gelen E.K., sanıkların kendisine nasıl tecavüz ettiğini şöyle anlattı:
"Fırat beni cep telefonumla aradı. Buluştuk, beni Barış'ın evine götürdü. Barış alkol alıyordu. Fırat, başka odada, 'Elime düştün, bir hafta burada kalacağız, seni İstanbul'a götüreceğim' diyerek tehdit edip zorla benimle ilişkiye girdi. İşe giderken de Barış'a da 'ilişkiye girmek istiyorsan gir' dedi. Barış odama girip benimle ilişkiye girmek istediğini söyledi. Kabul etmeyince zorla bana tecavüz etti. Ayrı yataklarda yattık. Sabah Fırat geldi. Ağlarken, elimden tutup 'ağlama' dedikten sonra tekrar ırzıma geçtikten sonra birine telefon açtı, karşıdaki kişi 'işteyim gelemem' dedi. Fırat ise, 'Geçenkini kaçırdın, bunu kaçırma' dedi. 5 dakika sonra Abdullah geldi. Beni kapattıkları odaya girdi. Ağzımı kapatarak, 'Biz erkeğiz canımız istiyor' dedikten sonra zorla bana sahip oldu. Daha sonra Barış ile Abdullah beni götürmek istedi. Başka yere götürürler diye gitmedim. Fırat telefonumun sim kartını masada unutmuştu. Alıp telefonuma takıp polisi aradım, gelip beni kurtardılar. Rızam ile yapsam kendilerini şikayet etmezdim."

Mahkeme heyeti, sanıkları 'Cinsel saldırı ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlarından suçlu buldu. Gezek 17 yıl 11 ay, Dağtekin 17 yıl 2 ay 7 gün ve Eriş ise 15 yıl hapis cezasına mahkum edilerek haklarında tutuklama kararı çıkartıldı. Karar üzerine Gezek şok oldu. "Allah razı olsun" diyen Gezek, "İdam etseniz daha iyi olurdu" dedi.

Ardından da eli kelepçelenip nezarethaneye götürülürken E.K.'ya küfür edip saldırarak vurmak istedi. Gezek'in yakını Çiğdem Çakan da genç kızın üzerine yürüdü. Polisler sanık ve yakınını güçlükle engelledi. Mahkeme başkanı, sanık Gezek ile yakını kadın hakkında işlem yapılması için tutanak tutup Cumhuriyet Savcılığına gönderdi. E.K. ve yakınları ise olası saldırıya karşı polis gözetiminde adliyeden çıkartıldı.