İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, veri tabanıyla ilgili verdiği direktif hakkında bugün yaptığı açıklamada, "Basına sızıyor, görüyorum. Çok da önemli değil. Belki sızmaması gerekir ama bizim için şeffaflık ana prensip olduğu için orada bir şey yok" dedi.

İBB: KURUM DIŞINA ÇIKMAYACAK

İBB tarafından yapılan yazılı açıklamada ise, "İlgili yazıyla amaçlanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşların elektronik veri tabanı ve alt yapılarının yedeklerinin ve log kayıtlarının, bilgi güvenliği standartlarına uygun olarak, 31 Aralık 2018, 31 Mart 2019 ve 18 Nisan 2019 tarihli olmak üzere Büyükşehir Belediyesi'nin dijital arşivinde tutanak ile kayıt altına alınması ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi veri merkezinde muhafaza edilmesi olup, kurum dışına herhangi bir bilginin çıkarılması söz konusu değildir ‘'denilmesi dikkat çekti.

'DEVLET GÜVENLİĞİ AÇISINDAN RİSK'

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, veri tabanının kopyalanması için belediye dışından belirlenecek üç uzman ile veri tabanının kopyalanması konusunda yazılı talimatını değerlendiren bağımsız kaynaklar, İstanbul'da MİT ve Emniyet'e ait birçok yapının olduğunu ifade ederek, "Sayıştay denetiminden geçen bütün iş ve işlemlerin kayıtlı olduğu veri tabanını kurum dışından kim olduğu belli olmayan, güvenlik soruşturmasından geçmemiş kişilere kopyalatma talimatı verilmesi durumu devlet güvenliğini açısından riskler oluşturabilir" şeklinde konuştu.