Toplantıya Didim Vergi Dairesi Başkanı Emine Alaca, Aydın SMMMO (Serbest Muhasebeciler. Mali Müşavirler Odası) Didim Temsilcisi Ahmet Karaoğlu ve davetliler katıldı.
Toplantıdan konuşan Aydın Vergi Dairesi Vergi Denetmeni Yaşar Yıldırım “Bu kanunun çıkarılmasında 2 amaç hedeflendi. Bunların ilki yurt dışındaki bazı varlıkların Türkiye"ye getirilmesi ve kayıt altına alınması, ikincisi ise yurt içinde kamuoyunda yastık altı tabir edilenlerin kayıt altına alınması. Bu kanun yaşanan ekonomik krizin önüne geçilmesi amacıyla çıkarılmış bir kanun özelliği taşıyor. Fakat 2 aydan bu yana yeterli ilgi görmedi” dedi.
Yıldırım yurt dışındaki varlıklarını Türkiye"ye kazandırılmak isteyen vatandaşların bankaları ve aracı kurumları kullanabileceklerini ifade ederek “Yurt içinde ise varlıklarını kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlarımız sadece bağlı bulundukları ya da kendilerine yakın olan vergi dairelerine başvurarak kaydını yaptırabilirler. Gerek yurtiçi gerekse yurt dışındaki varlıklarını kayıt altına aldıranlardan, varlıkların değerinin yüzde 2 oranında vergi alınacaktır” sözlerine yer verdi.